15 модних трендів і рецептів краси минулого, які дивують і лякають

Опубликовано: 23:00, 02.05.2015
На що тільки не йшли дамочки минулих століть, щоб виглядати красивими і елегантними! У сучасному їм розумінні, звичайно.

453e5130d8b7b043a2d3e3952defdb.jpg (43.01 Kb)Використання амбри
Амбра - речовина, яке знаходять або в кишечнику китів, або вільно "плаваючу" в товщі води. Її дуже цінували парфумери минулого як стабілізатор духів і лікарських засобів.

Рентгенівські промені для позбавлення від "зайвої рослинності"
Коли радіація тільки-тільки була відкрита, засоби, ліки, мазі і креми з "опроміненням" були на піку популярності. Те ж саме сталося і з рентгенівським пристроєм: рекламщики минулого запевняли, що рентген позбавить від зайвих волосків в проблемних зонах.

Свинець як засіб відбілювання шкіри
Шляхетна блідість шкіри високо цінувалася, починаючи, мабуть, з Високого Середньовіччя. І з тих пір жінки намагалися домогтися жаданого світлого відтінку шкіри всіма доступними їм шляхами. Наприклад, за допомогою свинцю. Правда, через це у них також рано сивіли волосся, страшно боліли животи і були жахливі запори. В кращому випадку.

Вугілля - традиційна підводка для очей
Тонка шкіра навколо очей відмінно вбирала в себе сажу, а звідти всі шкідливі речовини розносилися разом з кровотоком по тілу. Тому звичайним діагнозом багатьох красунь, починаючи з Давнього Єгипту, були "дратівливість, безсоння і психічне божевілля".

Миш'як - очищає шкіру обличчя і підсилює блідість
Два в одному, чи не так? Про ефекти цього "тренда", який був дуже популярний серед молодих людей, краще промовчати.

Верблюжа сеча - примусь своє волосся сяяти!
Garnier, Pantene, Syoss і іже з ними - зовсім не той калібр. Даєш верблюжі випорожнення! Арабські дівчата античності занурювали свої коси в ємності з цією "дорогоцінною рідиною" для більшого блиску.

Ртуть, що рятує від плям на шкірі
Кому хочеться ходити рябим? Нікому, звичайно. І років триста тому теж нікому не хотілося. Тому ртуть активно використовувалась як засіб, що вирівнює тон шкіри. Одна біда: цей хімічний елемент легко всмоктується шкірою, і наслідками такого догляду за собою ставали відмови нирок і печінки, непритомність, слабкість, і, природно, смерть.

Белладонна - б'юті-засіб для розширення зіниць і сяйва очей
Назва рослини перекладається як "прекрасна леді". І ті дівчата, які користувалися беладони, теж виглядали чудово. До тих пір, звичайно, поки не вмирали від отрути цієї квітки.

Радій від зморшок
Напевно, якщо ти помреш від опромінення, зморшки й справді не будуть тебе турбувати. А адже деякі молоді леді навіть фарбували радієм свої зуби і нігті - для краси.

Сало - щоб величезні перуки 18 століття трималися на своєму місці. Тижнями.
Звичайне сало використовувалося красунями вищого світу повсюдно. Воно допомагало утримувати величезні витончені конструкції з волосся на їх чарівних голівках досить тривалий термін. На жаль, це призводило до того, що в цьому самому волоссі заводилися воші. А ще багато пані спали в нічних ковпаках тільки тому, що в їх розкішних локонах не гніздилися миші по ночах.

Крокодилячі екскременти, щоб виглядати молодою
Стародавні греки і римляни чомусь думали, що крокодилячі "відходи" - кращий засіб від зморшок. І, відповідно, модниці тих часів частенько робили собі маски з цього цінної, але смердючої речовини.

Ціанід - чудова чорна фарба для волосся
"Змішайте воду і жовтий ціанід. Не переборщити з пропорціями, так як ціанід отруйний"- свідчив напис на баночці з препаратом. Це попередження не заважало сотням дамочок вмирати від отруєння.

Щуряча отрута як засіб депіляції
Депіляційні креми 1930 років іноді містили ті ж токсини, якими труїли щурів.

Мишачі шкірки - накладні брови
Враховуючи те, що вищеописані (і багато інших) "б'юті-засоби" викликали жахливе випадання волосся, жінки вдавалися до зовсім радикальних заходів, щоб залишатися красивими. Наприклад, в 18 столітті наклеювали фальшиві брови з мишачих шкур собі на обличчя.

Кокаїн - як заспокійливе і знеболююче
Багато процедури для досягнення ідеального зовнішнього вигляду були вельми болючими. Взагалі-то тіні для повік, туш для брів і вій часто накладалися голками. Саме тому кокаїн продавався як краще знеболююче засіб для проведення б'юті-процедур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити так, щоб волосся пахло довше
Вернуться к материалу