3 способи зробити блідими плями від вугрів

Опубликовано: 13:40, 03.05.2015
Вугрі та прищі можна видавлювати самостійно, про це вам скаже будь-який косметолог. Але якщо вже після такої неприємності на шкірі залишилися плями, то знебарвити їх непросто, але зробити блідіше можливо.

yuriyzhuravov_shutterstock_795472_articles_main_big.jpg (13.76 Kb)Хоча прищ сам по собі може залишити шрам, видавлюючи його, ви робите ще гірше - розширюються судини і активуються меланоцити. Результат - запальна гіперпігментація. Люди з темнішою шкірою більш схильні до ризику, тому що їх меланоцити більш реактивні. Але якщо у вас світла шкіра, зміна кольору триває довше.

Як можна знебарвити плями від вугрів:

Креми і гелі від темних плям. Ретельно очищайте обличчя, в такому випадку менш імовірно, що у вас з'являться прищі. Мийте обличчя двічі в день з миючим засобом, що містить гликолевую або саліцилову кислоту для відлущування відмерлих частинок шкіри і очищення пір, потім наносите засіб з бензоил пероксидом, щоб вбити бактерії. Головне, уникайте перебування на сонці у той час, коли ви боретеся з плямами.

Освітлюючі засоби. Хоча більшість з цих плям зникнуть природним шляхом, на це може піти до двох років. Щоб прискорити цей процес, використовуйте освітлюючі креми, які використовуються для лікування меланодермії. Але будьте обережні, наносіть цей крем безпосередньо на темне місце, в іншому випадку ви можете знебарвити шкіру навколо.

Лазери. Той же лазер КТП використовується для лікування пігментних плям від сонця. Він також може позбутися порушення пігментації після вугрів. Інші види світлової терапії, наприклад, використання інтенсивного імпульсного світла, можуть так само допомогти, хоча вони можуть поглибити пігментні плями на темній шкірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морквяна маска рятує від зморшок
Вернуться к материалу