6 міфів з догляду за обличчям, які не працюють

Опубликовано: 15:00, 15.03.2016
Усі ці поширені думки - не більше, ніж міфи!

000112121.jpg (151.78 Kb)1. Треба пити більше води, і шкіра буде зволожена
Насправді до поверхневих шарів шкіри волога просто не добирається. Так що припини себе змушувати і пий стільки, скільки хочеться. А зволожить шкіру якісний крем або лосьйон.

2. Шкіра повинна відпочивати від макіяжу
Ну загалом так, але нічного періоду шкірі для цього відпочинку цілком достатньо. Якщо ти якісно видалила макіяж і ретельно вмилася. За 8 годин шкіра встигає відпочити, освіжитися і відновити тонус, тому ти можеш спокійно користуватися макіяжем щодня, якщо тобі так подобається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які відтінки у фарбуванні волосся варто спробувати у цьому сезоні?

3. Чим частіше робиш пілінг - тим чистіша буде шкіра
Ексфоліація (видалення відмерлих клітин верхнього шару шкіри) дуже важлива, але якщо ти не хочеш добитися стоншування, подразнень, лущення, використовуй пілінг не частіше 2 разів на тиждень, якщо у тебе шкіра схильна до жирності, і 1 раз - якщо вона суха і чутлива.

4. Розмір пор можна зменшити
Ні. Як товщина волосини, форма нігтя, розріз очей і зріст, розмір пір визначено генетично. Збільшення розміру пір можна, розтягнувши їх надлишком шкірного себума, а ось зменшити - ніяк. Але візуально зробити пори менш помітними можна.

5. Пропотіти корисно
Піт на 99% складається з води, ніякі шкідливі речовини через пори не виводяться. Так що, якщо ти фанатка бікрам-йоги або систематично вимотуєшся в залі до сьомого поту, май на увазі, що користь ти приносиш виключно м'язам. А сауна просто шкідлива для судин.

6. Шкіра звикає до крему
Це неможливо. Якщо звичний крем перестав тобі підходити, значить, змінився саме стан шкіри на тлі гормонального перепаду, стресу, зміни погоди або способу життя. Так що якщо крем тобі підходить, ти можеш користуватися ним роками.
Вернуться к материалу