5 фактів про лак для нігтів, яких ви не знали

Опубликовано: 09:00, 17.11.2014
Чи не кожна дівчина може похвалитися величезною колекцією лаків для нігтів різних кольорів і відтінків. Але в історії цього б'юті-продукту є факти, які здивують навіть найдосвідченіших і просунутих у цій темі дівчат.

1338727452_230-4.jpg (19.63 Kb)Скільки коштує найдорожчий лак для нігтів?

lak1.jpg (18.39 Kb)

Пляшечка найдорожчого в світі лаку для нігтів Azature Black diamond polish коштує ... $ 250 000 і містить у своєму складі 267 каратів чорних діамантів. Саме він був на нігтях у Келлі Осборн на церемонії нагородження премії Еммі у 2012-му році.

Як багато лаку потрібно, щоб пофарбувати машину?

mercedes-benz_lcn.jpg (15.62 Kb)

Багато дівчат намагалися зафарбувати подряпини на своїх авто лаком для нігтів, викликаючи цим іронічні жарти з боку хлопців. Між іншим, лаком можна пофарбувати машину і повністю - на це у тебе піде 130 пляшечок лаку. У 2010-му році Девід Шеат пофарбував Fiat 500 в рожевий колір, використовуючи для цього тільки лак і його малесеньку щіточку. Це зайняло у нього чотири дні, дві години і дві хвилини, але враховуючи неймовірну популярність його ролика в інтернеті, воно того варте.

Як виглядав лак для нігтів в стародавні часи?

lak3_1.jpg (10.08 Kb)

Якщо ти ловиш себе на думці: "Як дівчата обходилися без лаків раніше?", то наша відповідь прояснить для тебе стан справ. В Стародавньому Єгипті, наприклад, нігті фарбували і чоловіки, і жінки - робили вони це за допомогою хни. Причому, найбагатші і високі за соціальним статусом люди використовували, як правило, червоні відтінки, а ті, кому в житті пощастило менше, носили світлі кольори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модний, бо не старомодний: обираємо лак

Під час розкопок в Китаї було виявлено, що жінки покривали свої нігті бджолиним воском, яєчним білком і квітковими пелюстками, але робили це тільки ті, хто належав до вищого стану.

Коли з'явився перший сучасний лак для нігтів?

lak4.jpg (13.63 Kb)

Коли француженка Мішель Менар адаптувала емаль для фарбування машин в блискучий лак для нігтів, на дворі стояв 1920-й рік. Трохи пізніше вона приєдналася до компанії Charles Revson Company, яка незабаром стала більш відома як Revlon. Тоді ж з'явилася їхня спільна фабрика, на якій проводився перший сучасний лак для нігтів - він був переважно червоного кольору.

Правда, що всі лаки для нігтів - шкідливі?

Дійсно, більшість з них містить речовини, які надають на нігтьову пластину не найкраще вплив: наприклад, формальдегід і толуол. Але є виробники, які випускають новий, безпечний і екологічний продукт.
Вернуться к материалу