9 найважливіших речей у твоєму резюме

Опубликовано: 13:00, 13.12.2015
Ці поради можуть суттєво допомогти тобі знайти роботу своєї мріїі!

7041.jpeg (19.81 Kb)1. Шрифт
Забудь про шрифт Times New Roman. На комп'ютерах це опція за замовчуванням, але для роботодавця це сигнал, що у тебе немає власної думки. Використовуй, приміром, Helvetica - і ні в якому разі не Comic Sans.

2. Орфографія і пунктуація
Ти сама знаєш це. Ми знаємо, що ти знаєш це. Але кожен раз ти робиш підступну опечатку і твої власні очі в упор її не помічають. Дай прочитати резюме кому-небудь ще - так знайти помилку буде більше шансів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:6 способів розслабитись, якщо ти трудоголік

3. Стислість - сестра таланту
Красномовно описуючи свої досягнення, не перестарайся з прикметниками, інакше читати резюме буде утомливо і роботодавець подумає, що ти намагалася лише штучно роздути його обсяг.

4. Довжина
Якщо резюме довше, ніж дві сторінки формату А4, ти точно переборщила. Постарайся лаконічно пояснити, на що ти претендуєш, коротко деталізуючи досвід і кваліфікацію, які є найбільш актуальними в даному контексті.

5. Формат
Можливо, ти зробила найкреативніше резюме на світі, але який у цьому толк, якщо потенційний роботодавець не зможе відкрити твій файл? Використовуй традиційні та універсальні формати.

6. Підпис
Підпис в кінці резюме є надзвичайно важливою річчю, яку не варто недооцінювати. Для ділового листування буде доречно коротке "З повагою".

7. Соціальні мережі
Навіть якщо ти не вказала посилання на свій профіль в соцмережах, повір, більшість роботодавців сьогодні все одно спробують знайти тебе і пильно вивчити. Подбай заздалегідь, щоб твої фото виглядали принаймні пристойно.

8. Тема листа
Часто роботодавець просить вказати в темі листа назву конкретної вакансії, на яку ти претендуєш. Не ігноруй цю просту умова, щоб твоє повідомлення не відправили у кошик, навіть не прочитавши.

9. Контакти
Перевір, чи правильно ти вказала свою адресу електронної пошти і номер телефону. Перевір ще раз. Інакше ти ризикуєш так ніколи і не почути, як тебе запрошують на співбесіду.

Успіхів!
Вернуться к материалу