6 помилок, які ти робиш в резюме

Опубликовано: 13:00, 11.08.2016
Щоб не налякати роботодавця - виправи ці помилки та склади дійсно гідне резюме!

pjihugyft8.jpg (145.11 Kb)"Кісулі", "Ксюші" і svetulya_81
Резюме - це самопрезентація, або, якщо хочете, ваша візитна картка. Роботодавець дуже здивується, якщо "Оленка", "Ксюша" і "Гоша" претендуватимуть на місце у серйозній компанії. А у кандидата на посаду фінансового директора виявиться електронна адреса brilliant _kisa або svetulya_81. Погодьтеся, як мінімум, це звучить несерйозно.

Фото на тлі килима або під час застілля
Всім відомо, що резюме з фотографією виглядає набагато виграшніше. Але ... не фото зі старих сімейних архівів, весілля або відпочинку. Кадри, зроблені на тлі килимів, під час домашнього застілля або запальної вечірки, теж не підходять. Ось тільки уявіть, які думки можуть виникнуть у роботодавця при вигляді економіста, який сидить в човні з вудкою, в кепці і з сигаретою, або менеджера по ключовим клієнтам в міні-спідниці на задимленому танцполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як соцмережі впливають на кар'єру?

Склав резюме і розплакався: я такий класний!
На жаль, багато кандидатів надто прикрашають резюме/перебільшують свої досягнення. Брехня або дані, що вводять в оману, відразу ж відлякують потенційних роботодавців. Досвідчений HR, навіть якщо сам не чув про компанію, обов'язково перевірить її існування. І буде дуже дивно, якщо не знайдеться жодної згадки про цю кантору.

Гостинний, усміхнений і добре розвинена інтуїція
Якщо "відповідальність", "стресостійкість" і "комунікабельність", хоча і не несуть ніякої важливої інформації, не шкодять резюме, то "гостинність", "добре розвинена інтуїція" і "усміхненість" не мають ніякого відношення до професійних навичок.

Любов до танців, пісні, в'язання і вміння вирощувати лимони в горщиках
Вам потрібно або прив'язати свої захоплення до потенційних компетенцій, або не говорити про них зовсім. Наприклад, якщо ви влаштовуєтеся на роботу менеджером з реклами, то корисно розповісти про вивчення PR-технологій, захоплення фотографією і SMM. Якщо претендуєте на посаду менеджера з персоналу, варто згадати досвід волонтерської роботи в якості коуча або про те, що в студентські роки підробляли вихователем в дитячому таборі. А ось про любов до танців, пісні, в'язання або про вміння вирощувати лимони в горщиках краще промовчати.

Орфографічні помилки і "очепятки"
Ніщо не здатне так швидко зіпсувати враження про кандидата, як орфографічні помилки в резюме. Щоб отримати місце в серйозній компанії потрібно вміти грамотно писати і чітко висловлюватися.

Джерело: edinstvennaya.ua
Вернуться к материалу