11 щоденних звичок для красивого волосся

Опубликовано: 09:00, 01.12.2016
Волосся вимагає нашого постійного і ретельного догляду, і тут важливо знати кілька основних правил, дотримуючись яких, ти назавжди позбудешся більшості проблем з волоссям.

3516_w960_2.jpeg (41.29 Kb)

Не використовуй гаджети для укладання занадто часто


Користуючись плоуками і додатковими гаджетами можна забути про красиві локони або гладко рівне волосся, але не варто зловживати. Наприклад, стилісти радять використовувати неагресивні плойки, а гарячі бігуді. Але якщо без плойки або прасування ти обійтися не можеш, не шкодуй якісного термозахисту, що не склеїть пасма і надійно захистить їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

-Буває і таке: новий тренд "пірсинг для волосся" завойовує масову популярність(ФОТО)
-Веселка на коренях: Яке забарвлення стало хітом мережі?(ФОТО)
-Що робити якщо тебе невдало підстригли

Міняй наволочки якомога частіше


Чистота постільної білизни істотно впливає на стан шкіри і волосся. Але не менш важливо, щоб воно було з натуральних матеріалів. А якщо ще й змінити бавовняну постільну білизну на шовкову, помітно зекономиш свого часу вранці. Під час сну на шовковій подушці кутикула волосини залишиться гладкою, а це значить, що на ранок ти прокинешся з гладкими прямими пасмами.

Мий голову стільки раз в тиждень, скільки комфортно тобі

Існує думка, що мити голову частіше двох разів на тиждень - шкідливо. Але ми не радимо бути такими суворими своєму волоссю. Краще прислухайся до свого організму і потребам. У великому місті на волоссі осідає пил і бруд, тому в частому митті немає нічого страшного. Головне, використовуй відповідні засоби по догляду за волоссям.

Зволожуй шкіру голови

Шкіра голови потребує інтенсивного зволоження так само, як і шкіра обличчя і тіла. Пам'ятай про те, що кошти для об'єму і шампуні від лупи сушать шкіру і волосся. Так що не зневажай зволожувальними масками і бальзамами. Також добре зволожують спреї і незмивні кондиціонери і сироватки.

Не варто часто міняти засоби по догляду за волоссям

Те факт, що волосся звикають до певних засобів і постійно потребують зміни, - міф. Якщо у тебе є улюблена лінійка засобів, від якої твоє волосся в захваті і ти бачиш результат, повір - це назавжди.

Стеж за харчуванням

Включай в свій щоденний раціон залізо, цинк, жирні кислоти Омега-3 і білок. Для здоров'я волосся протягом тижня на обід скуштуй пісне червоне м'ясо, рибу і м'ясо птиці.

Не забувай про вітаміни

Волосся скаже спасибі, якщо почнеш вживати спеціальні вітаміни. Визначити, чи вистачає вітамінів твоєму волоссю, легко: якщо шкіра на обличчі й тілі лущиться, а нігті стали ламкими і сухими - твоє волосся теж потребують додаткової підтримки. Порадьтеся з лікарем - і через кілька тижнів побачиш результат.

Використовуй правильний гребінець

Щоб зайвий раз не травмувати волосся, використовуй гребінь з широкими зубцями або гребінця з зубцями, що чергуються довжиною. Волосся розчісуй від низу до верху, а пасма, які заплуталися не "чеши", а терпляче розплутуй пальцями.
Вернуться к материалу