7 міфів по догляду за волоссям, про які час забути

Опубликовано: 23:00, 03.12.2016

Ми з дитинства засвоюємо традиційні правила догляду за волоссям, які переймаємо від своїх мам і бабусь. Але більшість з них вже не працюють, тому що давно зжили себе. Ці міфи - не підтверджені науково - ми сьогодні і розвінчуємо.

9254_126_968x522_ukhod-za-volosami.jpg (41.27 Kb)


Часте підрізання кінчиків стимулює ріст волосся

"Це ніяк не пов'язано, - коментує директор дерматологічного відділу нью-йоркського Mount Sinai Hospital Джошуа Зайнер. - Волосся росте з іншого кінця - зі скальпа ". Проте, якесь зерно в ньму є. "Через посічених кінчиків волосся виглядає тонкими, і коли ви їх зістригають, шевелюра здається більш пишною", - каже дерматолог і фахівець по волоссю Cleveland Clinic Мелісса Піланг.

Часте миття призводить до випадання волосся

"Це найбільша дурниця, яку я чув, - каже доктор Піланг. - Ми часто втрачаємо волосся в душі, і люди просто асоціюють ці дві речі. Насправді волосся випадає регулярно - просто ви цього можете не помічати". За її словами, небезпечно якраз інше: коли ви рідко миєте голову, на ній починає накопичуватися жир який може призвести до запалення шкіри. І звідси - до випадання волосся. "Не шампунь наша проблема, а постійні стреси, в яких ми живемо", - резюмує лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

-Що робити якщо тебе невдало підстригли
-П'ять продуктів, які зроблять ваше волосся ідеальним
-Втрата волосся це ще не кінець! Топ 3 поради проти випадіння волосся

Чим частіше ми розчісували волосся, тим здоровішим вони стають

Це ще одна помилка. "Досить розчесати один раз, щоб розплутати і укласти волосся. Надмірне розчісування може зашкодити кутикулу волоса (зовнішній захисний шар волосся), що призведе до його випадання ", - зазначає Піланг. Розчісуйте тоді, коли це потрібно, - і дайте волоссю спокій.

Фарбоване волосся втрачають еластичність

Не йде на користь волоссю тільки знебарвлення. "Перекис, яка знищує пігмент, робить волосся більш схильними до зламу, - пояснює лікар. - Але додавання кольору фактично зміцнює їх і робить більш товстими. Я кажу своїм пацієнтам, що вони можуть спокійно фарбуватися, якщо вибирають темніший колір волосся, ніж їх натуральний".

Не можна фарбувати волосся вагітним

Основне занепокоєння викликають пари аміаку, які можуть потрапляти в легені при фарбуванні. Але ризику поглинання аміаку або фарби вашим скальпом немає ніякого. "Тим більше що, в сучасних фарбах рівень аміаку надзвичайно низький - а новітні фарби обходяться без нього зовсім", - додає Керрі Енн Террелл, акушер-гінеколог і викладач в Університеті Міннесоти. Ну а боїтеся - до ваших послуг хна і інші натуральні барвники.

Необхідно міняти шампунь, щоб волосся не звикали

Волосся "не звикає". "Є якась логіка в тому, щоб чергувати різні типи шампунів - проти лупи, для обсягу і так далі. Просто заради задоволення від застосування чогось нового, - каже Мелісса Піланг. - Якщо вас влаштовує ваш шампунь, зовсім необов'язково його міняти ". За її словами, приємний ефект новизни від застосування нового шампуню і створює видимість того, що волосся здається трохи іншими.

Лупа - показник сухої шкіри

Ми звикли думати, що лупа - це шматочки сухої шкіри. Але лупа з'являється саме через жирність шкіри. "Лупа викликана типом дріжджів, які розвиваються в жирному середовищі, - говорить доктор Пилан. - Лупа - реакція вашого організму на дріжджі ". Таким чином, спроби мити голову рідше не вирішать проблему. Проти лупи потрібно використовувати спеціальний антигрибковий шампунь.
Вернуться к материалу