5 правил правильного харчування

Опубликовано: 18:00, 13.06.2015
Усі ми хочемо мати здоровий квітучий зовнішній вигляд і прекрасне самопочуття. Але чи робимо ми хоч половину того, що наблизило б нас до цього? Як свідчить відомий вислів: "Ми те, що ми їмо". Придивіться уважніше до вашого раціону. Можливо, ви вже стали заручником свого шлунка.

trpe2uo3jw8.jpg (27.96 Kb)1. Після вживання білкової їжі (м'ясо, риба, яйця, молочні продукти, гриби) не пити рідини (особливо солодкої). Через це розбавляється шлунковий сік, а це, в свою чергу, ускладнює перетравлення їжі.

2. Не їжте разом білки і вуглеводи. Білкам для перетравлення потрібне кисле середовище, а вуглеводам - лужне. Шлунок не може так швидко переключатися, і при вживанні і того, і іншого, їжа не перетравлюється до кінця. Білкова їжа може почати загнивати в шлунку, а вуглеводна почне бродити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти для краси, які є на кожній кухні

3. Після вживання значної кількості вуглеводної їжі не можна їсти протягом двох-трьох годин. Необхідно дати їжі засвоїтися.

4. Не їжте фрукти після їжі. Фрукти повинні бути або окремим прийомом їжі (краще сніданок або перекус), або їх треба вживати на початку прийому їжі.

5. Не їжте солодощі після основної їжі, особливо білкової.
Вернуться к материалу