5 кроків назустріч здоровому травленню

Опубликовано: 18:00, 18.07.2015
Практично кожна людина час від часу відчуває дискомфорт від порушення травлення. Це може бути розлад шлунку, здуття живота, нудота. Основний вплив на шлунково-кишковий тракт має їжа, яку ви вживаєте. Ось 5 кроків, що допоможутьо покращити ваше травлення, а отже й самопочуття.

travlennya1024x679.jpg (23.07 Kb)1. Після вживання білкової їжі (м'ясо, риба, яйця, молочні продукти, гриби) не пити рідини (особливо солодкої). Через це розбавляється шлунковий сік, а це, своєю чергою, ускладнює перетравлення їжі.

2. Не їжте разом білки і вуглеводи. Білкам для перетравлення потрібне кисле середовище, а вуглеводам - лужне. Шлунок не може так швидко переключатися, і при вживанні і того, і іншого, їжа не перетравлюється до кінця. Білкова їжа може почати загнивати в шлунку, а вуглеводна почне бродити.

3. Після вживання значної кількості вуглеводної їжі не можна їсти протягом двох-трьох годин. Необхідно дати їжі засвоїтися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 прості вправи для красивих сідниць

4. Не їжте фрукти після їжі. Фрукти повинні бути або окремим прийомом їжі (краще сніданок або перекус), або їх треба вживати на початку прийому їжі.

5. Не їжте солодощі після основної їжі, особливо білкової.
Вернуться к материалу