10 способів пити каву з користю

Опубликовано: 07:10, 28.09.2015
Про користь і шкоду кави ведуться постійні дискусії, але всі вчені сходяться на думці, що кофеїн в правильних дозах позитивно впливає на організм.

zavantazhennyaaukpk.jpg (10.19 Kb)Не починай день з кави
Перший напій після пробудження - вода. І тільки після сніданку приступай до кави. Таким чином ти уникнеш зневоднення.

Пий органічну каву
Якщо ти п'єш цей напій постійно, подбай про його якість. Органічні зерна не обробляються різними токсичними речовинами, а тому по-справжньому корисні для організму.

Стеж за калоріями
Сама по собі, кава не калорійна. Наприклад, чашечка еспрессо містить всього 1 калорію. Як тільки додаються вершки, цукор і сиропи, їх кількість може зрости до сотні.

Уникай штучних підсолоджувачів та ароматизаторів
У них не тільки багато калорій. Речовини, які в них містяться погано відбиваються на травній системі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Лате - причина зайвих кілограмів

Мели каву сама
Так кава буде смачниою і ароматною, а також збереже більше корисних речовин і антиоксидантів. Тому придбай кавомолку і щоранку радуй себе ароматним і корисним напоєм.

Додавай спеції
Є багато способів зробити каву більш ароматною. Кориця та кардамон найбільш популярні серед них. Крім додаткового смаку та аромату, вони забезпечують посилення антиоксидантних властивостей кави. Також можна спробувати додати какао, цикорій або гвоздику у вигляді сухих спецій.

Спробуй кокосове масло
Можна додати кілька крапель до кави для того, щоб отримати необхідну кількість Омега-3 жирних кислот, які необхідні жіночому організму. Вийде смачно і корисно.

Не пий каву на порожній шлунок
Кофеїн не тільки пригнічує апетит, він може міняти рівень інсуліну. Завжди пий каву після сніданку. Не варто міняти цю послідовність, якщо ти дійсно хочеш отримати не лише задоволення, але й користь від цієї чашки кави.

Використовуй фільтр для кави
Він не дає речовинам, що підвищує рівень холестерину в крові, проникати в напій і таким чином робить тебе здоровішою.

Зупинись пополудні
Чашка кави після обіду не тільки не підвищить продуктивність, але і може зменшити кількість енергії, а також вплинути на якість сну. Останню чашку краще випивати до двох-п'яти годин дня, в залежності від того, коли ти лягаєш спати. Якщо ж кави випити ну дуже хочеться, вибирай варіант без кофеїну, щоб залишатися бадьорою і уникнути проблем із засипанням.
Вернуться к материалу