5 речей, які ти мусиш знати про цистит

Опубликовано: 00:45, 30.11.2015
з цією хворобою бодай раз у житті стикається кожна жінка, тому уважно читай!

cd65a3566610d10e329b9feb344c39.jpg (17.95 Kb)1. Діагностика
Якщо ти помітила, що стала бігати в туалет частіше звичайного, а сам процес супроводжується палінням або болем - це він. Цистит. Звичайно, ти відразу подзвониш і запишешся до лікаря, але поки не настав час прийому, дій сама!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Чи корисне тривале сексуальне стримування?

2. Перша допомога
Зміни білизну. Так-так, замість улюблених мереживних стрінгів (і взагалі будь-яких стрінгів), синтетичної безшовної білизни і супероблягаючих танга одягай бавовняні шортики. Твоє завдання - уникнути додаткових проблем через бактерії E. Coli, яка мешкає в кишечнику. Саме ця зараза призводить до ускладнень в 85% випадків циститу. Чим більш вільну білизну ти вибереш - тим нижче ризик.

3. Скажи йому "ні"
При першій же підозрі на цистит оголошуй мораторій на секс. Так, це образливо і несправедливо, але чесне слово, краще потерпіти кілька днів, ніж роздобути цистит, що відрізняється особливо злісною течією.

4. Не пий
Принаймні, антибіотики. Інтернет рясніє різноманітними схемами лікування циститу, але повір: почавши самолікування, ти не дозволиш лікарям знайти справжнього збудника інфекції. Це в кращому випадку. У гіршому - ти сформуєш фронт стійких до антибіотика бактерій.

5. Пий!
Побільше води, журавлинний морс - взагалі порятунок. Ні в якому разі не терпи, якщо захотілося в туалет. І приймай теплі (не гарячі) ванни. Обов'язково підмивайся теплою водою після кожного відвідування туалету. І пам'ятай: лікар призначить тобі мінімум 3-денний курс антибіотиків, а полегшає тобі після першої ж таблетки або порошку. Допий курс до кінця! Інакше через пару днів цистит повернеться, ще злішим, ніж був.
Вернуться к материалу