Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 5 звичок, які варто перейняти у вегететріанців

5 звичок, які варто перейняти у вегететріанців

Окремі правила вегетеріанців підуть на користь навіть м'ясоїдам!

640x640_0xd42ee42d_13896404301427745170.jpeg (36. Kb)

1. Концентруйтесь на овочах
Ви помічали, що готуючи вечерю, в першу чергу продумуєте, яке м'ясо або рибу подавати, а вже під них підбираєте гарнір? Спробуйте робити навпаки. Звертаючи більше уваги на овочі, ви кожного разу знайдете способи урізноманітнити свій раціон і почнете відкривати все нові і нові смаки. До речі, одне з ключових правил детоксу - щодня з'їдати порцію салату зі свіжої зелені і овочів. Це ж так просто!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Топ-5 шкідливих продуктів

2. Ходіть на ринок замість супермаркету
Візьміть собі за правило всі фрукти і овочі купувати тільки на базарі. По-перше, там вони більш свіжі. По-друге, похід на ринок надихне вас своїми яскравими фарбами на кулінарні подвиги. До того ж, тільки тут можна обрости "корисними контактами" - місцевих фермерів і бабусь, які продають свіже козяче молоко.

3. Пийте соки на сніданок
Почати день зі свіжовичавленого соку з овочів, зелені і невеликої кількості фруктів - це означає правильно "запустити" свій організм і зарядити себе енергією на весь день. Можливо, перший час вам буде здаватися, що такий раціон не насичує. Ок, новачкам можна і сік випити, і з'їсти свій звичний сніданок. Але тільки через 20 хвилин - коли сік повністю перетравиться організмом.

4. Готуйте супи на овочевому бульйоні
Сьогодні більшість лікарів переконані, що від м'ясних бульйонів потрібно відмовитися. Під час варіння з м'яса у воду йдуть всі токсини і жир, а мікроелементи і амінокислоти руйнуються. Повірте, овочеві бульйони можуть стати гідною основою для приготування супів, особливо якщо додавати в них зелень і коріння - петрушки, кропу або селери. А шматочки м'яса ви завжди зможете відварити окремо і додати їх у вже готову страву.

5. Використовуйте спеції
Основна причина, чому більшість з нас не може відмовитися від м'яса - це його смак. Погодьтеся, багатьом вже навіть приготована на пару телятина здається блюдом "збитковим". Просто наші рецептори звикли до яскраво вираженого смаку. Щоб "обдурити" їх, почніть експериментувати зі спеціями. Ви помічали, що індійська кухня дуже ароматна і апетитна, при цьому в ній майже немає м'яса? Просто такі спеції, як шафран, зіра, кардамон, шамбала, куркума або насіння гірчиці надають страві повноту смаку і зігріваючий ефект і в результаті насичують і задовольняють не гірше порції шашлику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

01:30, 27.11.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 2116

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: