4 ефективні пози йоги для ніг

Опубликовано: 00:45, 03.12.2015
Як почати займатись йогою та, водночас, робити корисні вправи на ноги розповість МіЛеді!

14455832_1.jpg (23.3 Kb)Вірасана.
Ефективна поза йоги для ніг, яка допомагає зміцнити коліна, а також сприятливо впливає на м'язи тазу. Сядь на ноги, потім розсунь ступні і спробуй опустити сідниці на підлогу між ніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Акройога: новий спосіб зрозуміти один одного

Панчасана.
Асана для розтяжки. Сядь в положення "метелик", зігнувши ноги і з'єднавши ступні так, щоб коліна були розведені в сторони. Спробуй дістати головою підлоги, одночасно м'яко опускаючи коліна до підлоги.

Тадасана (поза гори).
Деякі послідовники вчення йоги вважають, що вона може бути корисна і для випрямлення ніг. Для поліпшення форми ніг рекомендується робити Тадасану - на вигляд вона дуже проста, але насправді правильне виконання вимагає напруження всього тіла. Встань прямо, з'єднай стопи разом. Підтягни живіт, витягни руки вздовж тіла, верхівкою тягнися до стелі. Виконувати вправу потрібно 1-2 хвилини, намагаючись рівно і глибоко дихати.

Ардха Уттанасана, або нахил з положення стоячи.
Встань в Тадасану і нахилися вперед. Дуже важливий момент - спина повинна бути прямою. Не потрібно згинатися знаком питання, намагаючись дістати до підлоги. Краще нахилитися не надто глибоко, але тримати при цьому спину рівною, не допускаючи прогину в попереку. Ця поза хороша не тільки для розтяжки ніг, але і для зміцнення м'язів спини.
Вернуться к материалу