Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 7 фактів на користь цільнозернових продуктів

7 фактів на користь цільнозернових продуктів

Цільнозернові продукти - важлива складова здорового раціону і багатьох дієт для схуднення. Крім того, вони мають масу корисних для організму властивостей, про які ми й розповімо.

wholegrain.jpg (36.98 Kb)
1. Цільне зерно складається з трьох частин: оболонка (висівки), що містять антиоксиданти, вітаміни групи В, клітковину і волокна; зародок зерна з великою кількістю вітамінів, мінералів (міді, магнію, цинку), білків і здорових жирів, і саме зерно (ендосперм), що є джерелом вуглеводів, білків, вітамінів і мінералів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:5 причин, чому варто їсти банани

2. Виробники продуктів з цілого зерна зберігають всі їхні корисні речовини, які збагачують і оздоровлюють твій організм.

3. Цільнозернові продукти допомагають схуднути. Вони менш калорійні і краще насичують.

4. Збагачуючи свій раціон цільнозерновими продуктами, ти знизиш ризик захворювання діабетом на 21%.

5. Результати більш 40 досліджень показали, що багата цільнозерновими продуктами дієта знижує ризик розвитку ожиріння, хвороб серця і всіх видів раку.

6. Цільнозернові продукти містять багато клітковини, заліза, вітаміну В і харчових волокон.

7. До продуктів, що містять цільні зерна, відноситься дикий рис, непросіяна мука, цільний овес, лущений рис, просо, вівсяне борошно, ячмінь, цільна жито. Більш рідкісні види - це квіноа, амарант, сорго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

01:30, 10.12.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 2660

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: