4 міфи про користь кефіру

Опубликовано: 01:30, 27.12.2015
Чи не забагато бере кефір на себе, називаючись чи не самим корисним продуктом? Ми розвінчуємо ці міфи і вже точно здивуємо тебе!

4a1473c159e235e9610824a929b229db.jpg (12.59 Kb)1. Кефір нормалізує обмін речовин в організмі.
Правда? Звичайно, якщо у вас порушився обмін речовин в якийсь певний день, при несприятливому збігу обставин. До того ж, у вас до прийняття кефіру повинні бути визначені показання і не забуваємо про алергію на лактозу.

2. Кефірна дієта - здоров'я та схуднення!
Спірне питання. По-перше, вона повинна тривати не більше семи днів, по-друге, поєднувати кефір потрібно з потрібними продуктами, а по-третє, при підвищеній кислотності не треба травмувати свій організм. Схуднення, так само як і приведення кислотно-лужного балансу в якусь "норму" не має до кефірної дієті ніякого відношення.

3. Кефір безалкогольний?
В старовину він сягав 1-3%, зараз - набагато менше (від 0,01 до 0,6%). Це - етиловий спирт. З цієї причини кефір не дають маленьким дітям (до року, а краще і пізніше). Обманюватися тим, що йогурт корисніше, теж не варто. До речі, випивши літр кефіру, краще за кермо не сідати, про це досвідчені водії знають.

4. Менша жирність кефіру - більше користі?
Знежирений кефір варто пити в крайньому випадку. Тобто, коли просто пити хочеться. "Кефірної" користі там немає. Заодно, якщо кефір запакований у пластик, корисні властивості його губляться. У складі ж кефіру повинна бути тільки молоко і закваска. Всі інші напої корисним кефіром не є.
Вернуться к материалу