5 міфів про застуду

Опубликовано: 08:10, 26.12.2015
Якщо ти й досі віриш у ці казки, або хтось вирішив тобі розповісти як слід лікуватись - читайте разом наш матеріал!

rfrgegrgethdi.jpg (23.98 Kb)Щеплення від грипу може викликати грип
Це неможливо технічно. У самій вакцині не міститься вірус грипу. Так що історії про те, як людина звалювався з грипом відразу після щеплення, можна назвати збігами.

Захворів - пий побільше молока
Лактоза під час хвороби - зло. Ну, взагалі вона в принципі не дуже корисна, але в дні хвороби - особливо. При респіраторних захворюваннях молоко може надати навіть негативний ефект: воно згущує мокротиння і утрудняє його відходження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому болять груди перед місячними?

Від хвороби імунітет міцніше, ніж від щеплення
Так, якщо ми говоримо про той самий вірус. Але ймовірність повторно підхопити той же самий вірус прагне до нуля. Ми щодня контактуємо з сотнями вірусів, а на них набутий після хвороби імунітет не поширюється.

Захворів - лежи
Навпаки. Як тільки гострий період пройде, краща помірна активність, ніж лежання в ліжку. Прогулянки, легкий фітнес, домашні справи: чим більше рухаєшся, тим активніше метаболізм, тим швидше виводяться залишки вірусу з організму.

Застуда може перейти в грип
Це не так. "Застуда", як ми в побуті називаємо ГРВІ (гостре респіраторно-вірусне захворювання) і грип викликаються різними вірусами. Так що чим заразилися - тим і хворіємо.
Вернуться к материалу