5 міфів про грип

Опубликовано: 01:30, 23.01.2016
Вбережіть ваші кошти та дізнайтесь як справді можна вберегтись від грипу.

inf_orvisdfgthyjjhg.jpg (47.39 Kb)Міф №1 – є ліки, які попереджають захворювання на грип
Ні вітаміни, ані так звані противірусні препарати від грипу не рятують. Якщо ви зустрілися з вірусом, то не захворієте лише якщо колись вже перенесли саме цей вірус грипу і в крові до нього є антитіла. Якщо антитіл немає – ви захворієте.

Міф №2 – грип лікується антибіотиками
Грип не лікується антибіотиками! Віруси за своєю природою не чутливі до антибіотиків. Антибіотики впливають лише на бактеріальні інфекції, до яких грип не відноситься. Причому прийом антибіотиків під час грипу може ще й спричинити ускладнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як досягти ідеального пресу?

Міф №3 – грип можна переносити на ногах
Чому під час грипу потрібен постільний режим? Бо коли людина лежить, всі ресурси організму направлені на боротьбу з вірусом. 3-4 дні в спокійному режимі дозволяють захисним процесам організму мобілізуватися, і людина видужує швидше. Коли ж хворий на грип або ГРВІ йде на роботу, ослаблений організм всі сили віддає на рух, розумову діяльність, тож вірусна інфекція прогресує, загострюється. Це в свою чергу призводить до серйозних ускладнень.

Міф №4 – маска захищає від грипу
Маска не захищає від грипу! Віруси мікроскопічні – вони спокійно проникають крізь волокна. Маска затримує лише краплі слизу, у якому містяться віруси грипу. Тому її має одягати саме хвора людина. При кашлі, чханні частина інфікованого слизу затримується і не розповсюджується. Здоровій людині немає сенсу носити маску.

Міф 5 – прості заходи проти грипу не ефективні
Не знаю чому, але українці найменше вірять і використовують прості та найдешевші засоби попередження захворювання на грип та ГРВІ. Лікарі втомилися говорити про елементарні речі, які рятують життя. Лише під час звичайного провітрюванні у приміщенні гине 50% вірусів. Вологе прибирання і зволожувачі повітря теж дієві, бо ці віруси не люблять вологе середовище. Зате чудово себе почувають в сухому, теплому і нерухомому повітрі.
Вернуться к материалу