5 шокуючих фактів про вагітність

Опубликовано: 22:30, 27.01.2016
Не задля того, аби налякати тебе. Просто ти повинна знати про такі маловодомі факти "цікавого положення"

beremennost-i-zabolevanie-pochek_0.jpg (28.8 Kb)1. Ти можеш страждати від нетримання під час чхання
Виношування дитини викликає величезне навантаження на м'язи тазу, які контролюють сечовий міхур, пряму кишку і піхву. Їх ослаблення призводить до того, що ти можеш обмочитися, коли чхаєш. Щоб справитися з цим, спробуй виконувати вправи для зміцнення м'язів тазового дна.

2. У тебе може збільшитися розмір ноги
З одного боку, релаксин розслабляє і розширює суглоби по всьому тілу, що робить ноги ширшими. Збільшення вмісту рідини в організмі під час вагітності теж викликає набухання ніг. У деяких жінок після пологів розмір ноги повертається до колишнього, в інших може залишитися на розмір більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи корисна арахісова паста для фігури?

3. Ти отримаєш темну лінію внизу живота
Взагалі-то ця вертикальна пігментна лінія завжди була там, але до пологів її колір був занадто слабким. Підвищення рівня естрогену під час вагітності може викликати гіперпігментацію, яка забарвлює лінію в більш темний колір. У більшості жінок вона зникає протягом року після пологів.

4. Ти можеш забрати плаценту додому
Деякі знаменитості приймають власну плаценту в капсулах, але не поспішай слідувати їх прикладу. Плацента нібито допомагає з годуванню грудьми, але насправді ніяких наукових доказів цьому немає. Під час вагітності плацента фільтрує токсини в організмі, так що безпека її вживання також під питанням.

5. Секс після вагітності буде болючіше
Різке падіння рівня естрогену після пологів і під час годування грудьми призводить до того, що секс буде викликати у тебе хворобливі відчуття. Жіноче тіло намагається запобігти повторну вагітність відразу після пологів, тому недолік естрогену спричинює сухість піхви і зменшення лібідо. Трохи пізніше все повернеться в норму.
Вернуться к материалу