7 продуктів для здоров'я зубів та ясен

Опубликовано: 00:45, 02.05.2016
Ось список продуктів-чемпіонів по зміцненню зубів:

rfrefretf4534.jpg (163.47 Kb)Тверді овочі та фрукти
Морква, селера, яблука. Діють не гірше зубної щітки, попереджаючи наліт на зубах. Крім того, у вас виробляється велика кількість слини, яка захищає зуби від карієсу.

Риба
Хвороби ясен на 20% рідше зустрічаються у тих народів, чия дієта заснована на рибі. Омега-3 жирні кислоти мають важливе значення для здоров'я. Харчові добавки з омега-3 не надають такого ефекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 неочікуваних фактів про ПМС

Гриби
Японські дослідники виявили, що багато грибів, зокрема, поширені в Японії шиітаке, зупиняють ріст стрептококових бактерій, що викликають зростання зубного каменю.

Фрукти і овочі з вітаміносм С
Склянка брокколі або половина дині забезпечує вашу денну потребу у вітаміні С. Якщо ви курите, вам потрібно вдвічі більше вітаміну С щодня.

Сир
Сир здатний попередити розвиток карієсу. Фосфор і кальцій, змішані зі слиною, діє на кислоту в роті нейтралізуючим чином. І здатні відновлювати емаль.

Мигдаль
Теж багате джерело фосфору, а також вітамінів В, С і D. Вживання мигдалю запобігає виразки в ротовій порожнині, зміцнює ясна і зуби.

Шоколад
Згідно японських вчених, вживання всього лише 15 г темного шоколаду (70% какао) в день, здатне замінити використання фторованих зубних паст.
Вернуться к материалу