5 жахливих міфів, які ламають життя

Опубликовано: 08:10, 26.05.2016
Насправді, це не більше, ніж громадська думка, тому не варто псувати собі життя.

34tghyuhtr.jpg (176.14 Kb)Бути некрасивою соромно!
Ні, зрозуміло, цей міф не придуманий жінками. Він придуманий чоловіками, ними вирощений, викоханий і ними ж до сих пір підтримується. Проблема в тому, що ми в це віримо. І не просто віримо, а регулярно це транслюємо.

Чи не вийшла заміж? Тебе з'їдять коти!
Сорок котів, якщо бути точними. Ті самі сорок котів, яких заведе собі самотня стара діва, яку тепер називають "сильною і незалежною жінкою", вкладаючи в ці слова зневажливий сенс. Незаміжня панночка все ще відчуває себе неповноцінною, тому що вважає печатка в паспорті гарантією того, що вона комусь потрібна. Укладення шлюбу - це, по суті, юридичний договір, і в ньому, як у будь-якому договорі, є свої плюси і мінуси. Комусь це вигідно, комусь ні, кожна повинна вирішити для себе сама. В ідеалі. В реальності ж шлюб зведений в культ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого хочуть жінки?

Не народила - не жінка
Це, мабуть, найстрашніший і безжалісний міф з існуючих. Тому що в ньому немає жінки як такої, її особистість стирається, жінка стає безсловесним додатком до власної репродуктивної системи. Яка повинна працювати! Має виконати "природне призначення", причому бажано якомога раніше. І добре б не один раз.

Не поклала життя на вівтар материнства - не мати!
Мало народити дитину, мало навіть про неї піклуватися. Потрібно покласти життя на цей вівтар. Цей міф надзвичайно живучий, його, здається, нічого не бере. Наші мами вірили, що немовля повинне жити за суворим режимом, а його пелюшки потрібно кип'ятити і гладити з двох сторін. І гуляти, неодмінно гуляти 6 годин на день і при цьому потрібно було ідеально вести домашнє господарство. Батько дитини у цьому не брав участь, так було прийнято.

Не залишаєшся вдома з дитиною - зозуля
Крім того, мати повинна позбавити себе кар'єри і активного соціального життя - заради дитини. Вірніше, перевести це життя в віртуальну реальність. Працювати, звичайно, потрібно, спілкуватися теж. Але в Мережі. Виходити на роботу категорично протипоказано: дитина не може вирости повноцінною особистістю, якщо проводить багато часу з нянею, а бабусі - взагалі зло, вони неодмінно зроблять з дитини травматика, як і дитячий садок.
Вернуться к материалу