5 міфів про цукор, які вас здивують

Опубликовано: 08:10, 04.06.2016
Намагаючись скоротити кількість цукру в раціоні, більшість з нас роблять ці поширені помилки.

3456iuyt.jpg (251.17 Kb)Коричневий тросниковий цукор корисніший білого
Маркетинговий міф, що дозволяє продавати втридорога звичайний підфарбований (або карамелізований) цукор. Те, що ви бачите в магазинах під назвою "тростинний цукор" в 99% таким не є. Не переплачуйте за наївність.

Фруктові соки не місцять цукру
Помилка. Містять, і в досить великій кількості. Їх відновлюють з концентратів, додаючи воду і цукор. Без цього вони б здалися вам несмачними. Якщо ви хочете обмежити споживання цукру, їжте фрукти в чистому вигляді.Або розбавляйте покупні соки мінеральною водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 причин з'їсти яблуко просто зараз

Якщо у складниках не значиться слово "цукор", його там немає
Це не так. Зверніть увагу на словосполучення, що закінчуються на слово "цукор", наприклад, "кокосовий цукор". Подивіться на інгредієнти, позначені як "підсолоджувач" і "сироп". Всі слова, що закінчуються на "-оза" (декстроза, фруктоза, мальтоза і т.д.), солод, мед, сік агави, патока, концентрати фруктового соку - це всі цукрові бомби. Просто приховані.

Якщо смак несолодкий - цукру там немає
Цукор міститься не тільки в цукерках. Макарони, кетчупи та соуси (особливо азіатські), каші швидкого приготування і навіть хліб (навіть деякі сорти чорного) містять цукор в своєму складі. Уважно читайте етикетки.

Якщо ви контролюєте споживання цукру - солодке у вас під забороною.
Зовсім ні. Шматок торта, шоколад або морозиво - ви завжди можете собі їх дозволити. Просто вони повинні укладатися в вашу денну норму споживання цукру. Їжте на здоров'я, усвідомлено і з задоволенням.
Вернуться к материалу