3 причини, щоб негайно взяти відпустку

Опубликовано: 01:30, 28.06.2016
Психологи назвали несподівані переваги відпустки, про які мало хто знає.

0987kvapro.jpg (1.08 Mb)Звичайно, перерва в роботі дозволяє відпочити, набратися сил, а часом і поправити здоров'я. Але психологи додали в цей список бонусів ще парочку. Виявляється, хороший відпочинок в далеких країнах покращує стан шкіри, допомагає схуднути і підвищує сексуальність.

У цілих 50% відпочиваючих, після відпустки з'являється яскраво виражене відчуття розслабленості, 42% людей відчувають себе більш щасливими, у 60% знижується рівень стресу. Крім того, повноцінний відпочинок регулює роботу гормонів, і в результаті цього значно поліпшується стан шкіри. Активний відпочинок підвищує сексуальність. На думку психологів, відпустка позитивно впливає на лібідо жінок, і допомагає скинути до 5 кг без дієт і тренувань!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко розслабитись та відновити сили?

Але найприємніше полягає в тому, що тривалість цих позитивних наслідків відпустки склала, в середньому, від 3 тижнів до 6 місяців. Як вважає англійський психолог, доктор Лінда Пападопулос, користь відпустки виникає з цілої комбінації факторів. На її думку, найкращою властивістю відпустки є те, що жінки нарешті відриваються від рутини і не хвилюються з приводу виконання невідкладних справ.

Нові враження також впливають на психіку і фізіологію, адже під час відпустки, ми отримуємо велику свободу дій, що і призводить до розслаблення. Завдяки цим факторам знижується рівень гормону стресу кортизолу.

Джерело: cosmo.com.ua
Вернуться к материалу