5 міфів про целюліт, які не діють

Опубликовано: 08:10, 28.06.2016
Кілька видумок, у які ти досі віриш...

dlogn6778.jpg (8.01 Kb)Міф № 1: Целюліт - це хвороба
Деякі фахівці дійсно називають целюліт захворюванням під страшним словом ліпосклероз. Однак більшість лікарів сходяться на думці, що целюліт слід відносити до вторинних статевих ознак і його поява у жінок обумовлено гормоном естрогеном. Іншими словами, мати целюліт - це нормально і природно для жінок, хоч естетично це не найприємніша річ.

Міф № 2: Целюліт - вікове явище
Ні, з віком ризик отримати целюліт не росте і не падає. Можна помітити "апельсинову кірку" в 15 років або в 55. Ризик дещо зростає, якщо дівчина веде нездоровий спосіб життя. Доведено взаємозв'язок появи целюліту з курінням і дефіцитом руху, але не більше того.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що варто знати про інтимну гігієну?

Міф № 3: Целюліт буває тільки у повних
Фотографії зірок - ідеальний доказ того, що целюліту покірні не тільки всі віки, але і всі фігури. Навіть моделі з ідеальними пропорціями і вагою мають целюліт.

Міф № 4: Дієта допоможе позбавитися від целюліту
Ні нажаль. Навіть повністю виключивши з раціону жирні, солоні, гострі і борошняні продукти. Забувши про газованій воді і солодке, ти значно поліпшиш стан шкіри, але повністю від целюліту не позбудешся.

Міф № 5: Антицелюлітний масаж - ось порятунок
Масаж дійсно ефективний: поліпшується кровообіг, усувається застій лімфи, і шкіра після нього виглядає більш гладкою. Але ефект цей досить короткочасний, і якщо ти пройшла курс процедур, а потім повернулася до звичного способу життя, целюліт не забариться повернутися. Так що або робити масаж на постійній основі, або заспокоїтися і залишити все, як є. Повторимо: повністю і назавжди позбутися від целюліту неможливо.

Джерело: cosmo.ru
Вернуться к материалу