9 вправ для здоров'я очей

Опубликовано: 00:15, 04.07.2016
Освоюємо ази фітнесу для очей і дивимося на світ новим - щасливим і здоровим поглядом!

3r4e23wedwdfr.jpg (171.05 Kb)1. Часто поморгайте протягом двох хвилин - це нормалізує внутрішньоочний кровообіг.

2. Скосіть очі вправо, а потім переведіть погляд по прямій лінії. Виконайте те ж саме в протилежному напрямку.

3. Закрийте очі і відчуйте темряву. Вважається, що занурення в темряву сприяє виробленню в світлочутливих клітинах родопсина - речовини, необхідної для підтримки ясного зору. Ідеально, якщо ви будете проробляти цю вправу в напівтемряві.

4. Робіть кругові обертання головою: вправо-вліво, вгору-вниз. Це активізує кровообіг в голові і судинах очей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранішній комплекс йоги [ВІДЕО]

5. Ця вправа нагадує велотренажер. Переміщайте погляд в різні боки: вправо-вліво, вгору-вниз, по колу, вісімкою. Бажано, щоб швидкість рухів при цьому була максимальною.

6. Щосили примружтеся на 3-5 секунд, потім різко широко відкрийте очі. Повторіть 7-10 разів. Вправа неймовірно розслабляє очні м'язи і в той же час активізує кровообіг в очних яблуках.

7. Натисніть на верхні повіки пальцями, але без особливих зусиль, і утримуйте їх в такому положенні близько двох секунд. Виконуйте серіями - по 4-5 разів. Вправа покращує відтік внутрішньоочної рідини.

8. Встаньте біля вікна і зосередьтеся на предметі, розташованому в безпосередній близькості (наприклад, точка на склі), а потім переведіть погляд на віддалений об'єкт (будинок або дерево). Повторюйте вправу 10 разів.

9. Закрийте очі і повільно рухайте очні яблука вгору-вниз. Повторіть 5-10 разів.

Джерело: elle.ua
Вернуться к материалу