8 вправ з йоги для хорошого сну

Опубликовано: 00:15, 03.07.2016
Асани, які можна виконувати прямо перед сном.

56456yrty.jpg (195.59 Kb)1. Розслаблення.
Сядь в зручну для тебе позу, відкинься трохи назад з прямою спиною. Поклади руки на коліна, закрий очі і просто повільно дихай кілька хвилин.

2. Скручування сидячи.
Після короткого розслаблення залишайся в положенні сидячи і виконай скручування в обидві сторони. Акуратно і повільно, повернись спочатку в праву сторону, поклавши ліву руку на праве коліно. Затримайтеся в скрутці на кілька подихів. Потім повільно повернися в ліву сторону (права рука на ліве коліно).

3. Легкий нахил вперед.
Залишаючись все в тому ж положенні, сидячи зі схрещеними ногами, акуратно нахилися вперед витягнувши руки і опусти їх на килимок. Таким чином ти знімеш напругу в спині і шиї.

4. Витягування сидячи.
Випрями ноги перед собою, носочки на себе, коліна трохи зігнуті, а спина пряма. Візьмися руками за кінчики ніг і трохи потягни себе вперед, згинаючи лікті, щоб спина залишалася прямою. Стеж за тим, щоб в ногах не було напруги. Якщо розтяжка дозволяє, можете повністю випрямити ноги.

5. Коліна до грудей.
Тепер переходимо до вправ лежачи. Лягай на спину і притягни до себе спочатку одне коліно, притиснувши його до грудей, потім інше. Затримайтеся в цьому положенні на декілька вдихів і поміняй ноги. Асана добре витягує м'язи ніг і знімає напругу з стегон.

6. Асана "Щаслива дитина".
Тепер зігни одну ногу в коліні, візьмися за ступню і притягну її до себе під пахву, тримаючи п'яти спрямованими в стелю. Те ж саме виконай з другою ногою.

7. Перевернута асана.
У положенні лежачи підніми обидві ноги вгору і одним рух опусти прямі ноги за голову. У цьому положенні постарайся не напружуватися і не допускати больових відчуттів. Повільно опусти ноги назад в природне горизонтальне положення.

8. Шавасана.
А тепер найголовніша асана всього комплексу - поза розслаблення "Шавасана". Залишайся лежати на спині, руки розташуй з боків долонями вгору, все тіло повинно бути абсолютно розслаблене. У Шавасані можна перебувати від 10 до 30 хвилин.

Джерело: cosmo.com.ua
Вернуться к материалу