Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 5 міфів про воду, які варто забути

5 міфів про воду, які варто забути

Насправді усе це не більше, аніж вигадки.

6t45654yty65y5y7.jpg (208.69 Kb)
1. Хронічне зневоднення - ось наш постійний діагноз
Колись нам здавалося, що тієї кількості води, якою ми запиваємо кожен прийом їжі, цілком достатньо. Але тільки не сьогодні. Деяким досить провести годину, не зробивши ні ковтка, як їм починає здаватися, що вони вмирають від зневоднення. Зберігайте спокій - якщо ви тільки не їсте чіпси та солоні крекери днями безперервно, то у вашій їжі міститься 20% від щоденної норми рідини. Досить пити воду тоді, коли ви відчуваєте спрагу.

2. Наш мозок плутає голод і спрагу
Повірте, організм знає різницю. Більш того, голод і спрага навіть не схожі один на одного по відчуттях і за них відповідають різні механізми нашого тіла. Так, при зневодненні ми відчуваємо неприємну сухість у роті. Це результат зменшення обсягів клітин крові. А ось голод з'являється в результаті нестачі поживних речовин і глюкози, тому ми відчуваємо бурчання і порожнечу в животі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти пожвавлять роботу інтелекту?

3. Необхідно випивати 2 літри води в день
Це взагалі випадкова цифра, яка не має доказової бази. Кожному потрібно пити свою кількість. Багатьом з нас вистачає набагато меншого обсягу, але якщо на вулиці жарко, то краще пити більше.

4. Під час занять спортом необхідно багато пити
Вам здається, що раз ви багато потієте під час інтенсивного тренування, то вам загрожує зневоднення. Тому і п'єте воду з кулера в спортклубі кожні 15 хвилин. Від рясного потовиділення у вас не буде зневоднення. Не довіряєте своїм інстинктам? Зважтесь до і після тренування і випийте півлітра води на кожні втрачені півкілограма.

5. Якщо пити багато води, це втихомирить голод
Навпаки, вода очищає і спустошує шлунок. Тому вибирайте супи на легкому бульйоні. У них мало калорій, і вони насичують, на відміну від літра чистої води.

Джерело: elle.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

08:10, 08.09.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 1265

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: