5 жахливих речей, які ти робиш зі своїми зубами

Опубликовано: 06:10, 01.10.2016
Ось так і псуються зуби та ясна!

fvewfewfrer234r234.jpg (205.7 Kb)

Не звертаєш увагу на кровоточивість ясен

Якщо кожен раз після чищення зубів ти випльовуєш трохи крові - це тривожний дзвіночок і привід піти до лікаря! Саме так починається пародонтоз, хвороба ясен, що призводить до втрати зубів, і зовсім не обов'язково відчувати при цьому больові відчуття. Десна можуть злегка кровити роками, але потім це призведе до плачевних наслідків.

Чистиш зуби хаотичними рухами

З правильною технікою чищення зубів тебе ознайомить будь-який стоматолог. На жаль, але більшість з нас чистить зуби неправильно, що призводить до неякісного позбавлення від нальоту і швидкому стиранню емалі. Твої рухи повинні бути "вимітаючими", по траєкторії "вгору-вниз" - тільки так потрібно чистити зуби з передньої і задньої сторони. А ось жувальні зуби можна чистити зверху круговими рухами.

Регулярно робиш відбілювання

На жаль, але навіть найсучасніше і щадне відбілювання - стрес для твоєї емалі. Відновлюючі зубні пасти здатні компенсувати лише частину збитку, який відбілювання завдасть твоїм зубам - емаль стане більш тонкою і тендітною, а отже, ризик появи карієсу зростає в кілька разів. Обережно!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

http://www.cosmo.ru/beauty/face/10-hudshih-veshchey-kotorye-ty-delaesh-so-svoimi-zubami/

Вибираєш занадто жорстку щітку

Якщо ти думаєш, що жорстка зубна щітка дозволить тобі ефективніше почистити зуби, то ти помиляєшся. Таку щітку варто вибирати лише зі стоматологом, і потрібна вона тільки в тому випадку, якщо у тебе занадто швидко утворюється наліт або ти дуже багато куриш. У всіх інших випадках, навіть якщо ти любителька чаю і кави, вистачить звичайної щітки з щетиною середньої жорсткості - твоя емаль таким чином прослужить довше!

Не використовуєш зубну нитку

Згадай, скільки разів стоматолог радив тобі купити зубну нитку? І скільки разів ти її дійсно придбала? Здогадуємося - нуль. Не варто нехтувати цією нехитрою штучкою - тільки нитка дозволяє ефективно очистити простори між зубами. Карієс, до речі, найчастіше починається саме там! Використовуй її хоча б раз в день - це зовсім не складно, але зуби будуть вдячні.

Джерело: cosmo.ru
Вернуться к материалу