7 хвороб, які передаються в спадок

Опубликовано: 20:00, 01.06.2017
Генетична пам’ять - які хвороби може здобути дитина від батьків.
7515_46.jpg (141.82 Kb)Головні болі і мігрені Було встановлено, що у спадок з ймовірністю 70-80% може передаватися схильність до головного болю або мігрені. Справа в тому, що вчені відкрили спеціальний ген, який провокує біль, отже дитина також може страждати від подібних хвороб.

Онкологічні захворювання Не секрет, що деякі захворювання, наприклад онкологічні, з великим відсотком ймовірності передаються від матері до дитини. Ризик підвищується, якщо мати захворіла в ранньому віці. Причина криється в генетичній пам'яті: рак виникає внаслідок мутації генів.

Фізична форма Якщо ви легко накачуєте м'язи і покращуєте свою форму, то, швидше за все, це передалося вам від батьків. Здатність до спорту також спадкову справу. Кращі спортсмени виходять у спортивних батьків.

Схильність до повноти В цьому випадку спадковий фактор відіграє дуже велику роль. Якщо батьки повні, то ризик повноти у дитини збільшується на 70%. Однак вчені стверджують, що повнота успадковується від матері до доньки і від батька до сина. Так що, якщо батько повний, то доньці навряд чи це передасться.

Ранній клімакс Дочці також загрожує рання менопауза з великим ступенем ймовірності - до 70-85%. І майже нічого не може запобігти або зупинити цей процес. За настання клімаксу відповідає цілих 4 гена. В середньому клімакс настає за 50, але буває, що і відразу після 40.

Серцево-судинні захворювання Хвороби серця можуть передаватися у спадок з ймовірністю 20%. Якщо у матері був серцевий напад або інфаркт, то у дочки ризик отримати таку ж проблему сильно зростає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:5 переваг пізнього материнства

Психічні захворювання Давно відомо, що психічні захворювання, в тому числі і депресія, сімейні. Генетична схильність - 10-30%. Наприклад, за схильність до депресивних і пригніченим станам відповідає певна група генів, які блокують вироблення серотоніну - гормону щастя.

Джерело: moirebenok.ua
Вернуться к материалу