6 порад як підбадьорити себе

Опубликовано: 16:10, 26.11.2018
Сучасність вимагає бути впевненим і сильним. Ми зазвичай чекаємо підтримки від інших, а їхнє недбальство або докори тільки засмучують. Вчимося любити себе. Перегляньмо настанови, як сприймати вчитися приймати своє "Я":
2804_05a45c2b6540809e1bd1a046191287.jpg (20. Kb)1. Правильний настрій
Починайте день на позитивній ноті. Поки збираєтеся на роботу, повторюйте про себе (або вголос) позитивні репліки. Наприклад «я сильна» або «у мене все вийде». Через якусь кількість повторень ви повірите в це, станете сильніше і перестанете сумніватися в своїх успіхах.

2. Подаруйте собі вихідний

Регулярно присвячуйте день самому собі. Займайтеся тільки тим, що вам подобається. Запишіться на спа-процедури, займіться спортом, який давно хотіли спробувати, влаштуйте шопінг-марафон або сходіть на заняття з медитації. Намагайтеся планувати такий день заздалегідь. Планування приємної події робить нас счастлівішими.

3. Побудьте на самоті з собою

Побути наодинці з самим собою не означає загрузнути в самоті. Використовуйте самоту як можливість підзарядитися енергією і відпочити. «Тільки на самоті в голову приходять найкреативніші ідеї, а продуктивність зростає», - говорить Кіт Сойєр, психолог Університету Вашингтона в Сент-Луїсі.

4. Навчіться говорити «ні»

Навчіться думати в першу чергу про себе. Не йдіть на вечерю з людьми, з якими вам не хочеться зустрічатися. Чесно говорите, коли ви зліться або роздратовані, - не збирайте це в собі. І, найголовніше, приберіть зі свого життя «токсичних» людей, які позбавляють вас життєвих сил і не надають ніякої підтримки.

5. Медитація люблячої доброти

Барбара Фредріксон, професор психофізіології та провідний дослідник позитивних емоцій Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл (США), виявила, що після семи тижнів медитації збільшується кількість позитивних емоцій, які, в свою чергу, є джерелами життєвих сил. Вони підвищують імунітет, дарують відчуття спокою, усвідомленості і знижують до мінімуму ризик виникнення депресії. Говорячи іншими словами, любові, задоволення, подяки і надії у вашому житті стає набагато більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Боді-позитивізм: як полюбити своє тіло

6. Підводите підсумки в кінці дня

Ведіть список справ - «список зроблених справ». Щовечора підводите підсумки дня, не забуваючи навіть самі, здавалося б, незначні події. Записуйте всі успіхи - вибралися на тренування, закінчили звіт, отримали подяку від начальника ... Якщо постійно концентруватися на хорошому, у вас не залишиться часу думати про погане.
Вернуться к материалу