5 продуктів, яких потрібно уникати

Опубликовано: 23:15, 10.09.2014
Так, звичайно, ви повинні зводити до мінімуму кількість фастфуду, спожитого вами. Про це знають всі. Але є ще декілька харчових продуктів, з якими краще розпрощатися назавжди.

2827_sugar.jpg (12.58 Kb)1. Штучні підсолоджувачі. В невеликих кількостях (наприклад, одна чайна ложка протягом одного прийому їжі) вони звичайно допускаються. Але майте на увазі, що штучні підсолоджувачі насправді дещо солодші за цукор. Тому вони спонукають вас до вживати більше солодощів.

2. Маргарин. Багато-хто вважає маргарин альтернативою маслу. Проте, будьте обережними! Маргарин містить чималу кількість трансжирів, які підвищують рівень холестерину в крові. Краще вживати невелику кількість масла та абсолютно безпечну й корисну для здоров’я оливкову олію.

3. Ізолят соєвого білка. Взагалі-то, соя - корисний продукт, на відміну від ізоляту, добутого з неї, який часто ще й генетично модифікований і міститься у великих кількостях в продуктах на основі сої. Дослідження показали, що ізолят соєвого білка підвищує схильність до ракових захворювань та може стати причиною безпліддя.

4. Дієтичні продукти. Нажаль, продукти, в яких на упаковці пише «дієтичний» або «менше жирів» зовсім не означає, що в такій їжі менше й калорій. В дієтичні батончики чи знежирені йогурти додають більше підсолоджувачів та консервантів, щоб вони краще смакували. Тому не вірте таким надписам на упаковках з їжею.

5. Заморожена їжа. Так, це дуже зручно, але й не менш шкідливо. Зазвичай така їжа містить більше жирів та солі.
Вернуться к материалу