5 корисних морепродуктів

Опубликовано: 22:30, 16.09.2014
Креветки, мідії, устриці та інші морепродукти містять мало жирів та вітамінів, необхідних для нашого здоров’я. Запам’ятайте, які дари моря найкорисніші!

9677_seaprod_1.jpg (47.21 Kb)Ламінарія або морська капуста містить більше мінералів, ніж будь-які овочі або фрукти. Ця водорість є джерелом калію, фосфору, магнію, заліза, йоду і це далеко не весь список.

Креветки багаті на білки та мінерали, а також містять багато йоду. Дієта на креветках не лише допоможе позбутись лишніх кілограмів (2-3 кг за тиждень), а й буде корисною для організму в цілому. В цих морепродуктах міститься цілий комплекс вітамінів: корисний для зору провітамін А, вітаміни групи В, вітамін Е та надзвичайно важливий для імунітету вітамін С.

Устриці містять вітаміни В та D. Також в 100 грамах цих морепродуктів міститься 17 грамів білка, що складає четверту частину денної норми для дорослої людини. Крім того, устриці є прекрасними афродизіаками.

Мідії багаті натрієм, калієм, кальцієм, магнієм та іншими корисними речовинами.

Кальмари також містять білок, вітаміни групи В і С та інші мікроелементи, корисні для травлення. Але їх не так вже й легко приготувати. Кальмари потрібно кип’ятити не менше 5 хвилин, інакше м'ясо буде жорстким.
Вернуться к материалу