12 способів прискорити обмін речовин

Опубликовано: 08:00, 01.10.2014
Ви притримуєтесь суворої дієти, але схуднути так і не виходить? Висновок один – порушення метаболізму. Але ситуацію виправити можна!

1408090179.jpg (45.45 Kb)Головна умова відновлення здорового обміну речовин – це відмова від жорстких дієт. Якщо організм не отримує необхідну кількість енергії, то він переходить у режим скорочення витрат калорій і намагається зберегти якомога більше запасів у вигляді жирових відкладень на випадок чергового голодування.

Але відновити обмін речовин можливо, і в цьому вам допоможуть наші поради.

1. Споживайте "правильні" жири

Як би ви не боялися жирів, їсти їх потрібно ,однак не всі і в обмеженій кількості. Краще обирати морську рибу, волоські горіхи і рослинні олії. Ці продукти допоможуть регулювати рівень лептину – гормону ,який відповідає за обмін речовин.

2. Прогулянки на свіжому повітрі

Одна година пішки в день – це мінімум. Але варто прогулюватися не вздовж проїзної частини чи у дворах, а у паркових зонах.

3. Їжте часто і маленькими порціями

Великі перерви між прийомами їжі сповільнюють обмін речовин, а от харчування кожні 2-3 години маленькими порціями – навпаки, змушують наш організм постійно перебувати в тонусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілька способів очистити організм

4. Обмежте продукти, які порушують метаболізм

Особливо будьте обережними з хімічними домішками, консервантами та посилювачами смаку – усі вони викликають ожиріння. Намагайтесь включити у свій раціон більше натуральних продуктів: овочі ,фрукти, цільнозернові крупи. А якщо ви ласунка – обирайте сухофрукти.

5. Пийте більше води

Будь-яка хімічна реакція в організмі неможлива без води. Адже і сам організм на 70% складається з рідини. Лікарі рекомендують протягом дня кожні 10-15 хвилин робити 2-3 ковтки води.

6. Здоровий сон

Глибокий здоровий сон не менше 8 годин володіє омолоджуючим та оздоровчим ефектом.

7. Скажіть алкоголю "НІ"

Допустимою нормою може бути лише 1-2 бокали сухого натурального вина на тиждень.

8. Споживайте продукти, багаті на йод

До таких відносяться: морська капуста, йодована сіль, морепродукти та морська риба.

9. Використовуйте спеції

Деякі спеції мають властивість прискорювати обмін речовин, наприклад, каррі. Також можна використовувати кмин, коріандр, кріп, фенхель та інші.

10. Силові навантаження

Якщо ви регулярно займаєтеся спортом та зміцнюєте м’язову масу, ваш метаболіз прискорюється.

11. Кажіть "ТАК" коханню

Регулярний секс має оздоровчий та омолоджуючий ефект, а також допомагає схуднути. Під час занять коханням, організм очищується та виділяє особливі гормони, які навіть змінюють метаболізм клітин.

12. Включіть у раціон "правильні" продукти

Потужними стимуляторами обміну речовин є молочні продукти завдяки високому вмісті кальцію у них. Грейпфрут, лимони, мандарини та інші цитрусові – сильні природні стимулятори метаболізму. Окрім цього вживайте продукти з високим вмістом білку (пісне м’ясо, риба, курка), фрукти (яблука, груші) та болгарський перець.
Вернуться к материалу