5 "смачних" фільмів про їжу

Опубликовано: 09:00, 08.12.2014
Взимку, як ніколи, хочеться тепла, затишку, позитиву і, звісно, чогось смачненького. Тож на нашу думку довгими грудневими вечорами саме час дивитися веселе, романтичне, "смачні" кіно.

julie-and-julia-2.jpg (31.08 Kb)"1001 рецепт закоханого кулінара”, 1996.

605040.jpg (34.78 Kb)

Париж, 1995 рік. Під час підготовки виставки Піросмані, Антон Гоголадзе зустрічає стару пані з лукавим поглядом на ім'я Марсель Ішак. У неї є старовинний рукопис, написаний на початку століття матір'ю Антона, грузинською княжною Сесілією Абашидзе, де розповідається історія бурхливого і шахрайського життя кухаря-мандрівника Паскаля Ішака, та історія божевільної останньої любові, яка наздогнала його в Грузії...

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Прем'єра: Кара Делевінь та Фаррелл Вільямс у фільмі Chanel

“Шоколад”, 2000.

ch11_0.jpg (35.69 Kb)

Маленьке французьке містечко живе своїм звичним, розміреним життям — суворі розпорядки і правила, регулярні походи до церкви – і, здавалося б, ніщо не віщує змін. Але раптом в містечку з'являються два нових жителя – Вієнн і її шестирічна дочка Анук. Вони відкривають маленьку крамницю солодощів, в якій Вієнн готує дивовижний шоколад, вміло вгадуючи смаки своїх покупців.

“Рататуй”, 2007.

4466108191.jpg (21.53 Kb)

Мишеня Ремі живе зі своєю сім'єю в сільському будиночку. У нього надзвичайно тонкий нюх і відчуття смаку. Телепередача про книгу кращого кухаря Франції – Гюсто, яку він побачив в будинку, відкриває перед ним світ кулінарії. Потрапивши на кухню ресторану Ремі готує суп, зіпсований прибиральником Лінгвіні. Хлопець і миша знаходять спільну мову і починають працювати разом. Руками Лінгвіні Ремі творить кулінарні шедеври, чим вражає відвідувачів і кулінарних критиків.

“Душевна кухня”, 2009.

rvf-bzqbg1pyj4gua3dsaw-article.jpg (24.65 Kb)

Зінос Казанзакіс (Адам Бусдукос) — власник ресторану під назвою "Душевна кухня", в якому подають виключно просту і невибагливу їжу. Хоча великих грошей він не приносить, Зіносу подобається це місце і його робота. Коли його дівчина Надін (Феліна Рогган) вирішує переїхати в Шанхай, аби продовжити свою кар'єру кореспондента, він не може наважитися все покинути і поїхати разом із нею.

“Прянощі та пристрасті”, 2014.

0408141440503.jpg (32.23 Kb)

Події картини розгортаються на півдні Франції, у невеличкому затишному містечку. Власниця кращого місцевого ресторану "Плакуча верба" мадам Малорі (Хелен Міррен) роками працює над досконалою репутацією закладу. Стабільність та впевненість у своєму успіху йде в минуле, коли через дорогу від її дітища родина емігрантів з Індії відкриває свій ресторан. Так само, як і мадам Мелорі, її сусіди не бачать свого життя без ресторанного бізнесу. Знайомство, що почалося з конфлікту інтересів, має усі шанси перерости у міцну дружбу та обмін досвідом.
Вернуться к материалу