9 маловідомих ознак вагітності

Опубликовано: 11:00, 25.10.2015
Більшість симптомів того, що тобі пора бігти в аптеку за тестом на вагітність, а потім - до гінеколога (такі, як нудота, збільшення грудей, тяга "на солоненьке" і всілякі харчові примхи), широко відомі. Але ними перелік не обмежується. Якщо помітиш за собою щось з перерахованого або все відразу - висока ймовірність, що тест покаже дві смужки.

4-months-2.jpg (15.15 Kb)У тебе міні-місячні.
Вагітність не гарантує, що найближча менструація не станеться взагалі. Іноді ти думаєш, що "критичні дні" прийшли, а значить, вагітність не настала. Насправді ж це виділення, які трапляються на ранніх термінах. Різниця в тому, що виділень небагато, і за пару-трійку днів вони припиняються.

Вертикальна лінія нижче пупка темніє.
Ця смужка шкіри, що йде через живіт, називається "біла лінія", або linea alba. Гормони, характерні для раннього періоду вагітності, можуть викликати потемніння шкіри в цьому місці.

Ареоли сосків протягом першого місяця вагітності також можуть потемніти.
І збільшитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Вагітна Слава з "НЕАНГЕЛІВ" у спідньому знялася у пікантній фотосесії [ФОТО]

Темніють щоки.
Це явище називають "маска вагітності", і викликана вона все тими ж гормональними змінами. Хоча зазвичай це відбувається на більш пізніх термінах, у деяких жінок цей симптом може проявитися досить рано. Після пологів колір шкіри зазвичай повертається до норми.

Спазми шийки матки.
Спазми, як під час місячних, з'явилися, а самі місячні не прийшли? Ймовірно, пора зробити тест.

Весь твій секс-драйв кудись подівся.
У першому триместрі вагітності це часте явище. Хоча у зниження потягу може бути і безліч інших причин - наприклад, депресія.

Ти стала бачити все трохи розмитим.
Цей побічний ефект досить рідкісний, і тим не менш деякі жінки помічали погіршення зору після настання вагітності.

Ти відчуваєш незрозумілий занепад сил.
Під час вагітності жіночий організм проробляє колосальну роботу по створенню нового життя - нічого дивного, що ти стикаєшся не тільки з нападами звірячого апетиту, але і з відчуттям неймовірної втоми: вагітній потрібно багато сил.

А от вага перший час може ні крапельки не змінитися.
Навіть навпаки: деякі перший час втрачають її через токсикоз і через те, що жирові запаси витрачаються для отримання енергії, потрібної для розвитку ембріона.
Вернуться к материалу