5 переваг пізнього материнства

Опубликовано: 23:45, 03.12.2016
Сьогодні нікого з нас не дивує те, що деякі жінки відкладають народження дитини до 30 років і пізніше. Ми розповімо про те, які переваги можуть отримати пізні діти і їх батьки.

3662_materinstvo.jpg (55.23 Kb)Після закінчення навчання все більше молодих жінок відкладають народження первістків до свого тридцятиріччя. З економічної точки зору приділити увагу своїй кар'єрі дуже вигідно: дослідження показали, що дохід таких жінок майже в три рази вище, ніж у тих, хто народив першу дитину до 25-го дня народження. Але чи не егоїстичний це вибір? Ні. Вчені говорять, що пізні діти мають масу переваг в порівнянні з дітьми, народженими в молодості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

-П'ять ознак того, що чоловік буде гарним батьком
-Діти Анджеліни Джолі і Бреда Пітта відмовляються жити з матір'ю
-Как радио помогло мне обрести себя заново?

Спосіб життя пізніх дітей краще

Дослідження шведських учених показали, що пізніше народження дітей справляє позитивний вплив на їхнє життя в майбутньому. Вони вивчали сім'ї, в яких було кілька дітей, народжених матір'ю в різному віці. Хоча діти виховувалися в однакових умовах, вчені відзначили, що пізні діти були вище ростом, показували кращі результати навчальних тестів і з більшою ймовірністю вступали до університету, ніж їх брати і сестри, які народилися, коли їх мати була молода.

Пізні діти краще опановують іноземні мови

Найчастіше такі матері мають більш високий рівень освіти, а значить, використовують більший словниковий запас, коли спілкуються зі своїми дітьми. Дослідження показують, що мовні навички, розвинуті з самого раннього віку, дуже впливають на навчання дітей в школі. Крім цього, найімовірніше такі мами мають багато друзів і членів сім'ї з високим рівнем освіти, що сприяє академічному успіху дітей.

Діти, народжені пізніше, отримують більше навчальної та емоційної підтримки

Доктор Памела Девіс-Кін з Університету Мічигану виявила, що вплив освіти і доходу сім'ї на досягнення дітей безпосередньо залежать від емоційної підтримки. Вона оцінювала то, як часто дитина читає для задоволення і скільки книг у нього в будинку, як часто батьки і діти займаються разом спортом і грають в настільні ігри, і навіть вимірювала тепло відносин (тон і частота похвали).

Пізнім дітям приділяють більше часу
Більшість матерів, які відклали створення сім'ї до старшого віку, вже виконали свої кар'єрні цілі і збільшили свій дохід, перш ніж заводити дітей. А значить, вони мають більше фінансів, які вкладають в розвиток дитини, і можуть проводити більше часу зі своїми дітьми. Це підтримує почуття безпеки і стабільності у дитини.

Пізні матері мають більше приводів піклуватися про здоров'я і живуть довше

Неочевидний факт: ті, хто народив свою дитину пізніше, мають більше шансів дожити до похилого віку. Дослідження виявили, що жінки, які народили останню дитину у віці понад 33 років, мають в два рази більше шансів дожити до 95 і старше. А значить, їх діти зможуть бути оточені материнською любов'ю значно довше!
Вернуться к материалу