5 звичних речей, здатних викликати затримку

Опубликовано: 08:20, 05.12.2016

Без сумніву, критичні дні не найприємніше задоволення. Але, коли трапляється затримка місячних, ти тут же починаєш хвилюватися і чекаєш їх приходу з нетерпінням. Чи завжди затримка говорить про вагітність? І що думати, якщо при цьому тест негативний?

0180_d5540156394baf871c08cc0412e950.jpg (85.06 Kb)
Дивно, але самі звичайні речі на які ми, насправді, не звертаємо увагу можуть викликати збій менструального циклу. Розповісти чому?

Сильний стрес


Ти, напевно, чула, що стрес може відбитися на менструальний цикл. І це так, але це не провокують наші повсякденні проблеми: важливі заходи, дедлайни або наганяй в кабінеті гендиректора.

Йдеться про щось більше травмує: хвороба, смерть когось із близьких, розлучення, втрата роботи.

Дуже активні тренування


Інтенсивні заняття фітнесом можуть теж зробити паузу в твоєму менструального циклу. Надлишок фізичної активності - серйозний стресовий фактор, на який організм реагує вже відомим тобі чином - припиняє вироблення гормонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

-Як не погладшати під час критичних днів?
-Місячні та спорт: як правильно поєднати?
-Менструальний біль: 5 порад, щоб його позбутись

Алкогольні напої


А, чи знала ти, що всього лише кілька вечірок з рясними вживанням спиртного, теж можуть привести до збою менструального циклу?

Коли жінка вживає алкогольні напої, в її організмі тимчасово підвищується рівень естрогену і тестостерону, а це в свою чергу відбивається на гормональному фоні, необхідному для нормальної овуляції, і менструальний цикл дає збій.

Плаваючий графік роботи


Чим "извилистее" твій графік роботи, тим менш стабільним може бути менструальний цикл. Американські медики провели дослідження, за його підсумками: жінки, які працюють за плаваючим графіком, скаржилися на нерегулярність місячних на 23% частіше, ніж ті, хто працює в звичайному режимі. Причому у жінок, які працюють тільки в нічну зміну, ситуація була набагато краще.

Інфекційні захворювання


Інфекції самі по собі не порушують менструальний цикл на гормональному рівні, але! вони можуть викликати виділення, дуже схожі з місячними. Їх-то ми і приймаємо за критичні дні поза графіком.
Бактеріальні інфекції, а також інфекції, що передаються статевим шляхом, можуть робити матку запаленої і кровоточить. Ти навіть можеш відчути спазми, схожі з тими, що бувають під час місячних.

Розібратися допоможуть додаткові симптоми: кровоточивість, викликана інфекційними захворюваннями, як правило, супроводжується болями в нижній частині живота, жаром, нудотою.

Не варто в таких випадках займатися самолікуванням, потрібно терміново звертатися за допомогою до лікаря!
Вернуться к материалу