Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / Психологія / 7 правил майстерної брехні

7 правил майстерної брехні

Говорячи тільки правду в сучасному світі - не вижити. Це аксіома. Брехня і правда йдуть сьогодні рука об руку один з одним на роботі, в офіційних інстанціях... Брешуть всі - в середньому по 5-6 разів на день. Брешуть не з любові до брехні, а з необхідності дотримуватися соціальних умовностей, щоб не "нарватися" на неприємності і віртуозно уникнути неприємних наслідків, брешуть заради грошей, брешуть заради сексу, брешуть в ім'я порятунку ... Брешуть, бо так зручніше. Всі ми брешемо - і в цьому полягає правда.

vsya-pravda-pro-brehnyu_1.jpeg (11.34 Kb)
1 Правило брехні як правди.

Найголовніше правило правдивої брехні - це необхідність віри в те, про що брешеш. Тут важливо діяти чітко за Станіславським: в брехню треба повірити самому брехунові, щоб потім впевнено заливати і собі, і іншим. Подивіться на наших політиків - вони справжні віртуози в сфері обману. Вони так натхненно брешуть, що їм просто не можна не повірити, - вони буквально заражають співрозмовника своєю впевненістю.

2 Правило брехні як правди.

Друге основне правило переконливої брехні - це погляд очі в очі співрозмовнику. Звичайно, погляд не повинен бути тупим - прямий, невідривний погляд очі в очі дратує, бо сигналізує про агресивність намірів. Але буде гірше, якщо очі брехуна будуть бігати з боку в бік, якщо брехун буде відводити очі вгору вправо або вліво, вниз, під ноги: брехня при такому погляді очевидна навіть дитині.

Тому дивитися в очі співрозмовнику потрібно з дотриманням деяких правил. По перше, погляд має бути рухливим, але не бігають. Погляд в очі партнера по переговорах повинен чергуватися з поглядом на його губи, поглядом на перенісся співрозмовника. Правильний, переконливий погляд - велика річ у справі переговорів. За допомогою погляду чоловіка з'ясовують, хто з них сильніший, правильний погляд допомагає переконати співрозмовника в "правдивості" і "відкритості намірів" на підсвідомому рівні.

3. Правило брехні як правди.

Не базікай! У сенсі - заради правдивості брехні необхідно пожертвувати зайвими рухами ніг і не базікати ними. Вважається, що коли під час розмови співрозмовник закинув одну ногу за іншу, то тим самим він зовнішнім рухом компенсує природне внутрішнє напруження, зазвичай виникає у будь-якої людини що бреше, як захисна реакція на боротьбу брехливого свідомості з кришталево чесним підсвідомістю.

Обманюючи, не варто не тільки закладати ногу за ногу, але і смикати нею, соватися носком взуття, вистукувати каблуками або носком черевика який-небудь ритм, нервово підіймати коліна догори. Взагалі будь зайві рухи ногами будуть сприйняті не на користь брехуна. Менше рухів - менше шансів бути спійманим на брехні.

4. Правило брехні як правди.

Четверте правило правдивої, переконливою брехні випливає з попереднього. Щоб привернути до себе співрозмовника і переконати його в своєму доброму до нього відношенні, необхідно стежити за тим, щоб під час переговорів носки "дивилися" в бік співрозмовника. Іншими словами, повинна вийти така картина, що, якщо, провести пряму з точки носка туфлі брехуна до ніг співрозмовника, сама нога брехуна повинна вписуватися, лягати на цю пряму.

Співрозмовник, якому вішають локшину на вуха, має стати центром двох уявних прямих, проведених від обох ніг брехуна. З психологічної точки зору дане розташування ніг символізує про щирість і правдивості співрозмовника.

5. Правило брехні як правди.

П'яте правило правдивогї брехні диктує брехунам необхідність говорити голосно і дуже впевнено. Брехун може бути абсолютним "чайником" в тій темі, на яку бреше, але якщо він бреше натхненно, гучним і впевненим голосом, з переконанням і фанатизмом в очах, з напором, то співрозмовник швидше вважатиме, що брехун - професіонал своєї справи і знає, про що говорить.

Тут важливо тільки брехати без правок і доповнень по ходу справи, які підривають довіру до будь-який, навіть самої правдивої брехні. При цьому брехня треба доповнювати яскравими, правдоподібними дрібницями і деталями, завдяки яким у співрозмовника зміцниться довіра до самої навіженої брехні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принципи виховання дітей Анджеліни Джолі та Бреда Пітта

6. Правило брехні як правди.

По-шосте, менше жестикулюйте. Взагалі, всі зайві рухи руками у особи, рота, носа, очей, мочок вуха свідчать про брехливість співрозмовника, але ніяк не роблять його послання більш переконливим. Багато брехуни, коли брешуть, позіхають, чухають голову, смикають волосся, потирають підборіддя, закривають рот рукою, тому треба уникати цих жестів, щоб брехати, як по маслу.

7. Правило брехні як правди.

Брехун повинен стежити за своїми руками не тільки на рівні обличчя, а й на рівні грудей. Якщо хочете, щоб в брехню повірили, що не схрещуйте руки в захисній позиції на грудей, не обхоплюйте свою талію руками, не перебирайте мобільний телефон, не робіть різких рухів. Занадто емоційні жести, які так люблять актори, всі ці театральні розмахи руками, особливо вище рівня грудей, - все це викриває брехню швидше, ніж саме відверте зізнання у брехні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

18:00, 25.08.2015
Автор: yulia2
Переглядів: 2452

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: