Що потрібно знати про йогу, щоб не розчаруватися

Опубликовано: 06:20, 14.04.2015
Йога нині дуже модне заняття. Чи не кожен другий хоче осягнути мистецтво медитування, щоб зняти стрес. Але далеко не у всіх вистачає терпіння, щоб дійти до цієї стадії. Що ж потрібно знати про йогу, перед тим як почати заняття, щоб не розчаруватися в ній.

58691_0.jpg (27.4 Kb)Не кожному підвладна розтяжка

Хоч скільки медитуй, м'язи від цього еластичними не стануть. Дивлячись на азіатів, які без зусиль сідають у позу лотоса, ми думаємо, що це, загалом-то, не так і складно. Тим не менш, можливості розтяжки у європейців, в основному, набагато скромніші. У деяких послідовників йоги так ніколи і не вийде правильно сісти. Але це не означає, що не потрібно наполегливо працювати над собою, розвиваючи гнучкість.

Йога та медитація - нерозривні поняття

Основна відмінність йоги від того ж стретчинга і пілатесу полягає саме в тому, щоб проникнути вглиб себе, займаючись самокопанням - знайти гармонію з собою і зовнішнім світом. Інакше це буде просто розтяжка, причому не зовсім ефективна. А попередні медитації вправи - асани - покликані налаштувати вас на потрібний лад.

Ви зустрінете багато випадкових людей

Йога вже давненько увійшла в моду - як суші, наприклад, - і все ніяк з неї не виходить. Відповідно велика маса людей не трудиться розбиратися в деталях вчення і йде в зал, щоб схуднути, поробити Селфі, поразглядивать нечисленних, але симпатичних хлопців з хорошою розтяжкою. Звичайно, якщо ви переслідуєте зовсім інші цілі, то такі люди будуть вас дратувати.

Єдиний спосіб їх позбутися - не звертати уваги. Незабаром вони зрозуміють, що схуднути набагато швидше можна в тренажерному залі, та й хлопців з рельєфним торсом там побільше, і підуть. Інші ж задумаються про справжнє призначення йоги і залишаться, щоб змінювати себе, а не скинути пару кілограмів або знайти супутника життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В чому користь занятть йогою
Вернуться к материалу