Зняти стрес і напругу допоможе проста гімнастика

Опубликовано: 22:15, 07.06.2015
Якщо відчуваєш, що стрес порушує баланс гармонії у твоєму житті, спробуй зробити 4 нескладні вправи, які допоможуть розслабитись. Найкраще їх робити відразу після важкого робочого дня чи перевтоми.

probnoe-zanyatie-yoga.jpg (15.75 Kb) 1. Розтягування плечових суглобів.

Встань прямо і поклади руки на плечі. У той момент, коли робиш вдих, піднімай лікті рук якомога вище і відводь голову назад. На видиху повертайся у вихідне положення. Повтори цю вправу кілька разів, щоб зняти напругу в шиї, плечах і спині.

2. Потягування.

Встань прямо, ноги постав на ширині плечей. Під час вдиху витягни руки вгору і потягнись, встаючи на пальчики. На видиху відпусти і струсни руки, прийми вихідне положення. Повтори 5 разів. Під час виконання цієї вправи, старайся дихати якомога глибше.

3. Обхват ніг.

Сядь прямо на стілець і притисни ноги до себе так, щоб пальці ніг знаходилися на краю стільця, а підборіддя знаходилось між колінами. Обхопи руками ноги і дуже сильно притисни до себе. У такому положенні потрібно пробути приблизно 10 секунд, а потім різко послабити хватку. Повтори цю вправу 5 разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мехенді: модний тренд літа 2015

4. "Поза дитини".

Сядь на п'ятки і трохи розведи коліна в сторони. Під час глибокого вдиху підніми руки вгору і трохи потягнися. Далі вже на видиху поклади руки спочатку на коліна, а потім на підлогу перед собою якомога далі і затримайтеся в такому положенні 30 секунд. Намагайся дихати в такій позі глибоко і рівно. Поверись у вихідне положення, повтори цю вправу 4 рази.
Вернуться к материалу