Що робити, якщо вага не зменшується

Опубликовано: 18:30, 02.09.2015
 
Практично кожна дівчина, яка худне, стикається з такою проблемою, як зупинка ваги. Часто це відбувається тоді, коли вже зроблена велика робота над собою і до досягнення заповітного результату залишається всього кілька кілограмів. Як "розгойдати" вагу і повернутися на шлях схуднення?

319271-6833feb834b12fea406b6fed0f679725.jpg (17.36 Kb)Тренування
 
Як не парадоксально, але причиною зупинки ваги можуть стати виснажливі кардиотренировках. Вони спалюють не тільки жир, але і м'язи. Адже відомо, що чим більше розвинені м'язи, тим більше енергії вони споживають, а метаболізм стає більш швидким. Замість того щоб накручувати додаткові кілометри на біговій доріжці, підключіть силові тренування. Вони не тільки скорегують фігуру, але і збільшать обмін речовин.
Ще одна спортивна помилка, яка може "заморозити" вагу, - одноманітні тренування. Якщо протягом довгого часу ви займаєтеся по одному і тому ж комплекс вправ, змініть навантаження: перейдіть на інші тренажери, поплавати в басейні, спробуйте інтервальні тренування.

Харчування
 
Наш організм влаштований так, що в будь-якій "небезпечній" ситуації включає захисні функції. Отримуючи мало калорій, уповільнює обмін речовин. Щоб обхитрити організм, чергуйте "голодні" і "ситі" дні. Наприклад, в один день з'їдайте 1200 ккал, в іншій - 2 000, потім знову 1200 і 2000. Тоді тіло зрозуміє, що харчування надходить в достатній кількості, і буде готове розлучитися із зайвими жировими запасами.
Корисно переглянути раціон харчування. Якщо до цього ви харчувалися складними вуглеводами - спробуйте перейти на білкові продукти, і навпаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Худнемо з легким сніданком, багатим на білок

Вода
 
Нерідко в цілях швидкого схуднення в хід йдуть сечогінні засоби, спортивні заняття в штанах з ефектом сауни та години, проведені в парній. Існує міф, що чим більше потієш, тим ефективніше худнеш.
Насправді, вихід зайвої рідини швидко позначається на фігурі, але проблему він не вирішує, оскільки жирові запаси залишаються на своїх місцях. Варто пам'ятати, що організм людини на 70% складається з води, а порушення цього балансу несприятливо позначається на всіх хімічних процесах. Якщо ви регулярно зневоднюється організм, чому дивуєтеся зупинці ваги? Не забувайте щодня випивати як мінімум 1,5 літра води, а в день тренувань - 2 літри.
Вернуться к материалу