Акройога: новий спосіб зрозуміти один одного

Опубликовано: 13:00, 29.09.2015
Незвичайні підтримки, ширяння в повітрі, максимальний тонус і взаєморозуміння
Не тільки психологам, але вже й звичайним людям відомо: спільний активний відпочинок і корисні хобі скріплюють відносини між чоловіком і жінкою!


akrojoga-s-karamelshin_2.jpg (27.52 Kb)Акройога, напевно, одна з найбільш зближуючих практик. Вона поєднує в собі духовну мудрість вправ класичної йоги і динаміку, пластику, міць акробатики.

Що таке акройога?
Акройога - відносно молодий напрямок в йозі. Це тілесна практика, яка об'єднує в собі елементи йоги, акробатики і цілющу силу тайського масажу. По суті, це парний сеанс йоги, під час якого один з партнерів є надійною опорою для другого партнера, який здійснює в повітрі плавні переходи від одної позиції в іншу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:7 причин негайно зайнятися йогою

Завдання і користь
Акройога - це зустріч з собою через зовнішню взаємодію і контакт з іншими людьми.Люди, які в звичайному житті звикли все тримати в своїх руках, не відчувають дискомфорту на килимку. Чого не скажеш про відчуття в акройозі. Адже тут потрібно віддати контроль над своїм тілом деколи незнайомій людині, про здібності якого ти не маєш ні найменшого поняття. Саме тут починається внутрішня робота над собою через зовнішню взаємодію.

Акройога - це міні-модель соціальних відносин: те, від чого неможливо втекти, якщо живеш у суспільстві. Взаємодія з партером і досягнення високого ступеня довіри - саме те, чого навчає ця практика.

Акройога у відносинах
Подібна духовна практика дуже часто розкриває ті ж проблеми, що є і в повсякденному житті між чоловіком і жінкою. На цих заняттях пара може пропрацювати і в якійсь мірі реалізувати якості, притаманні їх статі. Наприклад, роль «бази» несе в собі більше чоловіча енергетика. База - це опора, сила, підтримка, чоловіча твердість і домінування. Роль «флаєра» повністю протилежна - жіночна, легка, м'яка, пластична і податлива. У взаємодії «опори» і «пластики» проявляється вся краса танцю чоловічого і жіночого начал.

dsc0036-6-2.jpg (17 Kb)
Вернуться к материалу