3 способи зробити ранкову зарядку максимально дієвою

Опубликовано: 01:20, 04.12.2016

10 хвилин зарядки вранці допоможуть зберегти тонус на весь день, оздоровити організм і привести фігуру в форму. Тим часом, є певні правила ранкової зарядки, які не варто порушувати - якщо хочеш, щоб вона приносила тільки користь.

5840_63767_0.jpg (142.7 Kb)
"Роблю зарядку, але не худну (чи не качається прес, не відчуваю себе бадьорою - потрібне підкреслити)", - часто можна почути від жінок, які вирішили почати життя з чистого аркуша і заряджати себе фізичної енергією вранці.

Інструктори з фітнесу виділяють кілька типових помилок, які роблять новачки. Як уникнути їх і зробити ранкову зарядку максимально ефективною?

Забезпечити приплив повітря і вибрати правильний одяг


Одяг не повинен бути занадто просторим або тісним, щоб не заважати рухам. Кращий спортивний одяг з бавовняного трикотажу або спеціального складу, що дозволяє дихати і вбирати вологу.

Зарядку потрібно робити на свіжому повітрі, при відкритих вікнах. Під час навантажень організму потрібно в 10 разів більше повітря - і чим свіжіше воно, тим краще для легких, серця і циркуляції крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

-Три вправи для стрункості при сидячому способі життя
-Схуднути на 5 кг за місяць, без шкоди для здоров'я - легко! (ВІДЕО)
-Тонка талія: вправи або безглузда витрата часу?

Підібрати комплекс вправ і дотримуватися його


Комплекс вправ для кожного повинен підбиратися індивідуально. Головне - зарядка повинна тривати не менше 10 хвилин (активних 10 хвилин!), А комплекс - складатися мінімум з 5-8 вправ, що задіюють м'язи різних груп.

Вправи для ранкової зарядки діляться на три види: розтяжки, вправи для зміцнення серця (кардіо) і вправи для накачування м'язів. Для кожного віку поєднання цих типів може змінюватися, незмінним залишається одне: починати ранкову зарядку слід з розминки (розтяжки), щоб розігріти м'язи. Триває зарядка кардіоблока, а завершується вправами на підтягування і накачування м'язів (або додаткової розтяжкою).

Регулювати дихання і контролювати навантаження


При фізичних навантаженнях дуже важливо контролювати дихання. Щоб домогтися ефекту від виконання різних вправ, потрібно і дихати по-різному.

Під час скорочення м'язів живота і передньої частини стегна (коли звужується грудна клітка), робиться видих, а при розслабленні цих м'язів і повернення у вихідне положення - вдих. Запам'ятай: при нахилах, випадах вперед, присідання, піднятті тулуба при хитанні преса робиться видих. При поверненні в вихідну позицію - вдих.
Вернуться к материалу