4 поради від олімпійської призерки, як правильно бігати взимку

Опубликовано: 09:00, 07.12.2016

Біг - універсальний вид спорту, який допомагає скинути зайві кілограми і поліпшити загальний стан здоров'я. Як правильно бігати взимку розповіла Ірина Ліщинська.

7279_832f7df67c7eb59f3cfe17b289007f_sport5.jpg (32.41 Kb)
Останнім часом все більше людей захоплюються бігом. По-перше, це доступно кожному, адже бігати можна прямо на вулиці. По-друге, біг дає відмінні результати для фігури. По-третє, він зміцнює імунітет і загальний стан здоров'я. На початку зими багато хто задається питанням про доцільність занять бігом взимку, а також про те, як це робити правильно.

Погода і правильна розминка


У зимову пору року необхідно завжди заздалегідь дивитися погоду, яка буде на вулиці завтра, щоб правильно вибрати екіпіровку для тренування. Якщо на вулиці немає ожеледі, можна спокійно вирушати бігати. Біг взимку гартує організм, покращуючи роботу серця і легенів. Крім того, організм починає легше переносити низькі температури і краще протистоїть простудних захворювань і вірусних інфекцій.

Вибігати на вулицю взимку потрібно вже "розім'ятим". Тобто, обов'язково проведи розминку в приміщенні. Це допоможе твоєму організму відразу ж виділяти тепло. Якщо ж почати розминатися на холоді, організму потрібно додаткові зусилля, щоб адаптуватися. В результаті можна захворіти.

Розтяжку після тренування також потрібно виконувати в теплі. Вся справа в тому, що після бігу організм швидко охолоджується, оскільки виробляє менше тепла. Пам'ятай, чим довше часу після тренування ти проводиш на холоді, тим вище ризик захворіти.

Правильний одяг


Для зимового бігу тобі знадобиться правильний одяг. Одягатися завжди потрібно по погоді, але при цьому тобі не повинно бути жарко. Ідеальна формула - підбирати одяг так, немов на вулиці на 10 градусів тепліше ніж є насправді. Пам'ятай, тобі буде жарко під час бігу навіть в мороз.

При мінусових температурах потрібно одягатися в кілька шарів: футболка з коротким (або довгим) рукавом (термобілизна), флиска, вітровка, термолосіни, шкарпетки, шапка (пов'язка), рукавички. Зверни увагу, що все тіло, крім обличчя повинно бути закрито, оскільки м'язи люблять тепло.

Важливо: одяг має бути зручним: не вузьким і не широким. Крім того, він повинен прибирати вологу, щоб ти не замерзла.

Взуття


Для бігу одним з найважливіших факторів ялвяется взуття. Для занять бігом взимку потрібно бігові кросівки з хорошою протекцією і більш вираженою рельєфністю підошви, яка забезпечить хороше зчеплення з поверхнею. Дуже добре, якщо кросівки будуть з непромокаючої мембраною, але важливо, щоб кросівки не були важкими і важкими.

Також дуже важливо придбати спортивні Термона. Вони забезпечать ноги теплом і виведуть всю вологу. Зверни увагу, що зимові шкарпетки повинні бути довгими по висоті, щоб утримувати в теплі м'язи. Пам'ятай, нога повинна бути повністю закрита одягом. Це допоможе уникнути травм і охолодження.

Важливо: відразу ж після закінчення пробіжки потрібно випити чаю або прийняти ванну, а також переодягнутися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
-Топ-3 фітнес вправи, які приведуть твоє тіло в чудовий стан
-ТОП-3 совета, чтобы получить фигуру мечты
-Фітнес вдома
Вернуться к материалу