6 продуктів, в яких кальція знаходиться більше ніж в молоці

Опубликовано: 08:00, 02.12.2016

З дитинства не любиш пити молоко? Твій організм не може його засвоювати? Можеш спокійно виключити його зі свого раціону, адже дієтологи назвали 6 продуктів, в яких кальцію міститься значно більше, ніж в білому напої.

1333_bc1c8b32de5165a350a15bff82771d_large.jpeg (46.19 Kb)
Всім відомо, що кальцій необхідний для здоров'я кісток і зубів. Також він допомагає регулювати роботу нервової системи і згортання крові. Крім того, цей мінерал важливий і для жіночої краси - саме він відповідає за блискучі міцні нігті і розкішне волосся.

Тофу


Це рекордсмен за рівнем вмісту кальцію - в одній чашці міститься 861 мг мінералу. При цьому калорійність даного продукту менше 200 калорій!

Лосось


У 170 г свіжого лосося міститься 340 мг кальцію. Крім того, це відмінне джерело омега-3 жирів і вітаміну D, які допомагають кальцію засвоюватися, зберігають серце здоровим і запобігає запалення.

Нут


1,5 чашки цього горіха містять 315 мг кальцію, близько 30 г клітковини і 10 г білка. Це відмінний продукт, якщо ти дотримуєшся дієти!

Рікотта


Цей сир виготовляється не з молока, а молочної сироватки, тому він легше засвоюється, але містить кальцію не менше, ніж молоко. У чашці сиру міститься 380 мг мінералу. Крім того, цей продукт відмінно підійде для дієтичних перекусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

-Рецепт стрункості від балерини Катерини Кухар
-ТОП 6 продуктів, які не варто вживати перед сном
-Особливості дієти Ольги Фреймут

Сардини


У 85 г сардин міститься 370 мг кальцію. І, як і вся морська риба, сардини також є відмінним джерелом омега-3 жирних кислот і вітаміну D. Це відмінна добавка до салатів або печені.

Листова зелень


Капуста, китайська капуста, броколі і вся їх братія - відмінне джерело кальцію, який допоможе тобі бути здоровою і зберегти струнку фігуру. Використовуй їх в салатах, смузі і як гарнір до страв з сардин і лосося.

Вернуться к материалу