5 способів побороти менструацію, про які ти не знала

Опубликовано: 15:00, 03.12.2016

Передменструальний синдром - дуже поширене явище. Багато дівчат і жінки страждають від нього щомісяця. Як позбутися від страшних симптомів ПМС? Ми підкажемо 5 простих і ефективних способів.

9418_4f43aaa0a5f2c2e28cc6655aee8a8764.jpg (13.79 Kb)
Іноді ми замислюємося: як важко бути жінкою? Ти і хранителька домашнього вогнища, і дружина, і мама, і відповідальний працівник ... Так, бути представницею прекрасної статі ой як непросто. До того ж, ти завжди повинна залишатися чарівною! Навіть якщо матінка природа посилає щомісячні сюрпризи у вигляді ПМС.

Досить мучитися і терпіти страшні симптоми! Давай боротися з проблемою. Пропонуємо тобі 5 маловідомих, але дуже дієвих способів.

Додай імбир в щоденний раціон


Імбир - таємничий корінь з безліччю корисних властивостей. Його застосовували в медицині наші далекі і мудрі предки. Ефективний імбир і для боротьби з ПМС.

Звернись до народної медицини


Наші предки були дуже розумними і знали, як за допомогою рослин і плодів лікувати будь-які хвороби. Є кілька рецептів і для жінок, які страждають від ПМС. Добре допомагає чай з меліси, ромашки, манжети і півонії вузьколистого - він заспокоює нерви і бореться з психоемоційними симптомами. Спробуй вживати цілющі відвари манжетки (регулює менструальний цикл), звіробою (заспокоює нерви), хвоща польового (для виведення зайвої води). Дуже дієвий екстракт плодів Авраамового дерева (Вітекс священного), а також настій з його листя. Славиться як чудодійний засіб і лікувальний чай з пажитника сінного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

-Як не погладшати під час критичних днів?
-Місячні та спорт: як правильно поєднати?
-Чому болять груди під час місячних?

Заміни солодке корисними смаколиками


Однією з причин твого поганого самопочуття є недостача гормону естрогену і буйство прогестерону. Перший активно виробляється спочатку менструального циклу (до овуляції), а другий - в кінці циклу (після овуляції). За кілька днів до менструації твій організм намагається будь-якими способами покрити недостачу естрогену і запастися потрібними речовинами для народження дитини.

Відновити водно-сольовий баланс


Багато симптомів ПМС (набряки, распирающие головні болі, набухання молочних залоз) викликані порушенням водно-сольового балансу. Для підтримки його в нормі потрібно відмовитися від солодкої газованої води і почати пити правильні напої. Ось один хороший рецепт: на 2 л чистої води розведи 3/4 склянки лимонного соку, додай 1/4 - 1/2 ч. ложки морської солі і підсолоди напій медом або кленовим сиропом. Спробуй попити його під час ПМС - це полегшить твій стан.

Спробуй негормональні препарати при ПМС


Всі ми трішечки боїмося медикаментів і специфічно ставимося до медикаментозного лікування. Але якщо тебе сильно дошкуляє злощасний ПМС, краще вдатися до допомоги традиційної медицини і проконсультуватися з лікарем. Ми ж можемо порадити спробувати негормональні засоби. Наприклад, якісний і нешкідливий негормональний комплекс - Нормоменс.

І нарешті, запам'ятай: ПМС - це не хвороба, але й не норма! Вчені Каліфорнійського університету впевнені: ПМС потрібно лікувати. І робити це краще засобами традиційної медицини і під наглядом кваліфікованих фахівців.
Вернуться к материалу