3 простих рецепта із хурми, які сподобаються усій сім'ї

Опубликовано: 06:20, 06.12.2016

На прилавках настав час хурми. Цей незвичайний фрукт радує навіть одним своїм яскравим виглядом. Крім того - хурма багата корисними мікроелементами.

4078_hurma-vred-i-polza.jpg (44.76 Kb)

Варення з хурми


Тобі знадобиться: 1 кг хурми, 500 г цукру, сік половини лимона

Як приготувати варення з хурми: Хурму вимити і висушити. Розрізати на дольки, видалити кісточки і зрізати шкірку. Полити її соком половинки лимона і засипати цукром. Варити на маленькому вогнику години дві. Остудити масу, і знову варити дві години на маленькому вогні. Готове варення розкласти по банках і зберігати в холодильнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
-На які фрукти "піднатиснути" восени?
-Чим корисна хурма?
-Монодієта на хурмі

Самбук з хурми


Тобі знадобиться: 1 кг хурми, білок 7 яєць, 2 ст. ложки желатину, цукор, лимонна кислота (на кінчику ножа).

Як приготувати самбук з хурми: Хурму вимити і висушити, видалити кісточки і зрізати шкірку. Протерти через сито. Додати цукор, яєчні білки, лимонну кислоту, і збити міксером. В кінці збивання тонкою цівкою влити желатин. Желатин готувати так: замочити порошок в половині склянки холодної води. Почекати, поки набубнявіє. Довести до кипіння, але не кип'ятити, а охолодити. Отриману суміш охолодити до застигання. Самбук готовий!

Фруктовий салат з хурми, яблук і груш


Тобі знадобиться: хурма (3 шт), велике яблуко (1 шт), велика груша (1 шт), сік половини лимона, листя м'яти (5 шт), 1 ст. ложка меду.

Як приготувати салат: Хурму вимити і висушити, видалити кісточки і зрізати шкірку. Грушу і яблуко також очистити від шкірки і насіння. Нарізати фрукти кубиками. М'яту помити і дрібно порізати. Перемішати всі компоненти, додавши лимонний сік і мед. Подавати краще охолодженим.
Вернуться к материалу