6 сервісів для подорожей Україною

Опубликовано: 16:52, 24.07.2017
Якщо ти зібрався мандрувати Україною, то тобі знадобиться наша підбірка інтернет-сервісів, які допоможуть у дорозі й відпочинку.
1309_devochka-doroga-zont-chemodan.jpg (.87 Kb)

Blablacar.com.ua

Blablacar – це сервіс, де розміщують оголошення водії, які їдуть з одного міста в інше, і можуть за невеликі гроші підібрати когось на вільні місця у своєму авто. Це дозволяє зекономити гроші і їхати з комфортом. Єдиний мінус – це те, що ви не можете спрогнозувати, скільки водіїв будуть їхати за потрібним вам напрямком у потрібний день. Але він повністю компенсується перевагами: нижчими цінами (ніж автобуси чи потяги) та комфортом (водій може підібрати вас прямо біля дому і привезти в інше місто). Blablacar користується популярністю у країнах Європи.

Booking.uz.gov.ua

Офіційний сайт Укрзалізниці уже декілька років дозволяє придбати квитки на потяги онлайн. Сервіс зручний тим, що не бере додаткових комісій та показує наявність вільних місць у кожному вагоні. Вам не доведеться їхати на вокзал і питатися чи є квитки, а ще самостійно оберете собі місце. Оплатити квиток на потяг можна за допомогою картки – білет прийде на вашу електронну пошту. Ви можете роздрукувати його заздалегідь або ж у касі будь-якого вокзалу, просто назвавши код квитка. У разі, якщо ваші плани змінились – куплені онлайн квитки також можна повернути через інтернет – сума буде повернута на вашу картку.

Bus.com.ua

Сайт присвячений автобусним перевезенням: тут можна побачити як внутрішньоукраїнські рейси, так і рейси закордон. Сервіс показує частоту руху автобуса у відсотках (рейси з більшим відсотком більш надійні), зупинки на всьому шляху, а також вартість з одного місця в інше. На окремі рейси можна придбати квиток онлайн, заплативши карткою.

Doba.ua

Якщо ви їдете більше, ніж на один день – то зрозуміло, що вам доведеться десь ночувати. Найбільш адекватним варіантом у співвідношенні ціна/якість залишається квартира подобово. Наразі одна з найбільших баз оголошень квартир від безпосередніх власників – на порталі doba.ua, де можна знайти оголошення як для великих міст, так і для районних центрів.

Maps With Me

Сервіс MapsWithMe дозволяє завантажити карти будь-якої країни і переглядати їх навіть в режимі оффлайн, без підключення до інтернету. Масштаб карт дозволяє побачити не лише дороги та будинки, а й назви закладів – це точно допоможе вам уникнути проблем під час будь-якої подорожі.

Foursquare

Подорожі – це не лише дорога, а й перебування у місті, де ви хочете погуляти. Багато хто не розумів сенсу Foursquare, де можна було чекінитись в різних закладах з друзями та залишати відгуки – але саме цей сервіс наразі є чи не найбільшим каталогом відгуків для кафе, ресторанів, готелів та інших закладів в усій Україні. Завдяки мобільному додатку ви зможете знайти найближчі до вас місця, де можна поїсти, відпочити чи потанцювати.
Вернуться к материалу