5 помилок вегетаріанців-початківців

Опубликовано: 09:00, 06.05.2015
Вегетаріанство - черговий тренд у здоровому способі життя. Все б добре, але багато хто відмовляється від м'яса зопалу і робить масу помилок. Ми виявили основні і тепер не дамо допустити їх тобі.

3331_default.jpg (33.41 Kb)
Сприймати вегетаріанство як данину моді
Рішення має бути виваженим, усвідомленим і твоїм особисто. В іншому випадку через пару тижнів - місяць, коли цікавість буде задоволено, а потрібну кількість "лайків" на Facebook зібрано, ти швидше за все відчуєш: новий спосіб життя - знущання над організмом.

Різко відмовлятися від м'яса
Організм не найкращий майданчик для експериментів. Тому якщо ти все-таки наважилася на зміни, почни з мінімальних нововведень. Поступово замінюй свинину з яловичиною на цільнозернові, бобові, паралельно виключай борошняне, цукор, консерви і смажене. Влаштовуй розвантажувальні дні, а потім і тижня. Пробуй залишати в раціоні рибу, але прибирати яйця і молочну продукцію, і навпаки.

Думати, що вегетаріанство - це панацея
Розповіді апологетів цього способу життя про легкість, бадьорість, про зниклі кілограми і прищі вражають, але подивися в їх тарілку уважніше: більшість прихильників ідеї не тільки не їдять м'ясо, а й в цілому мають дуже багатий і збалансований раціон. Тому безглуздо чекати надрезультати, якщо ти виключила продукти тваринного походження, але вечорами не проти поласувати картоплею фрі і соєвою ковбасою.

Накидатися на їжу, щоб придушити почуття голоду
Якщо все життя харчуватися м'ясом, а потім різко відмовитися від нього, ти зрозумієш, що відчуття ситості від нової їжі приходить не відразу. Новоспечені вегетаріанці наминали все підряд: хліб, картопля, сир ... І отримують проблеми з вагою. Щоб уникнути їх, налягай на бобові, які при низькій калорійності відмінно насичують. Почесне місце в твоєму раціоні повинні зайняти супи з сочевиці і гороху.

Не компенсувати нестачу вітамінів
Ось ми і дісталися до найцікавішого - страшилок про всілякі дефіцити. Не будемо включатися в вічну суперечку про те, міф чи це, зате розповімо, як перестрахуватися. Що стосується вітамінів В12 і D, то не варто турбуватися, якщо ти не радикальний вегетаріанець (про всяк випадок можеш вживати більше морських водоростей). Недолік кальцію компенсують апельсини і банани. З залізом складніше: з рослин воно всмоктується погано, але варто почати прийом аскорбінової кислоти і проблема зникає. Амінокислот в надлишку в свіжої зелені. Причому засвоюються вони легше, ніж ті, що з м'яса: організм не витрачає масу енергії на переробку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гамбургери пришвидшують смерть
Вернуться к материалу