5 способів нашкодити шкірі

Опубликовано: 07:30, 10.03.2015
Ти дбайливо доглядаєш за своєю шкірою, харчуєш її, регулярно очищаєш, але вона все одно не ідеальна? Ми розповімо про невидиму небезпеку, яка підстерігає твою шкіру кожен день, і поділимося секретами боротьби з нею.

opencel-6.jpg (20.88 Kb)Вікна офісу та автомобіля

У ЧОМУ НЕБЕЗПЕКА: Як правило, скло, яке використовується для вікон у приміщеннях, блокує промені типу B, але не промені типу А, що викликають передчасне старіння шкіри. Навіть автомобільне скло і лінзи сонцезахисних окулярів не завжди є ефективним захистом від ультрафіолету.

РІШЕННЯ: Використовуй денний засіб з SPF 15 навіть взимку. Свій робочий простір влаштовуй так, щоб не перебувати в зоні потрапляння прямих сонячних променів, і опускай штори або жалюзі в пік сонячної активності (з 10 до 16 годин).

Економія на косметологу

У ЧОМУ НЕБЕЗПЕКА: Твоє бажання заощадити цілком зрозуміле, але хіба інфекції, опіки і шрами, які ти ризикуєш отримати, опинившись в руках некваліфікованого косметолога, виправдовують таку економію?

РІШЕННЯ: Стандартну рутинну процедуру можна провести і у звичайного (але перевіреного!) косметолога, проте за умови, що твоя шкіра не проблемна і не чутлива.

Надмірна любов до скрабів і пилингу

У ЧОМУ НЕБЕЗПЕКА: Використання цих продуктів частіше двох разів на тиждень може призвести до подразнень і передчасного старіння. При повторних запаленнях відбувається ланцюгова реакція, в результаті якої руйнується дерма - середній шар шкіри, де розташовані волокна колагену і еластину.

РІШЕННЯ: Якщо на шкірі з'явилися запалення і почервоніння, зроби паузу у використанні скрабу і переходь на більш щадний відлущуючий засіб, а також не забувай використовувати зволожуючий крем з SPF 15, так як пошкоджена шкіра особливо сприйнятлива до сонця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 б'юті-секретів від кращих голлівудських косметологів
Вернуться к материалу